Συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης (21/11) ο «δράκος των Εξαρχείων» και οδηγήθηκε στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι Σύρος στην καταγωγή και είχε απασχολήσει για παρόμοια αδικήματα σεξουαλικής φύσεως την αστυνομία, ενώ το 2023 αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Γρεβενών.

Διαβάστε ακόμα: "Δράκος των Εξαρχείων": Σεσημασμένος για σεξουαλικά εγκλήματα - Έχει κατηγορηθεί ξανά για βιασμό

Στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» μίλησε ο άνδρας που έσωσε την 29χρονη κοπέλα το πρωί της Δευτέρας από τα χέρια του 23χρονου συριακής καταγωγής, ο οποίος είχε επιχειρήσει ακόμη δυο επιθέσεις.

«Δράκος των Εξαρχείων»: «Πρόλαβα να δω τα χαρακτηριστικά του» λέει ο αυτόπτης μάρτυρας

«Δεν είδα από την αρχή όλη την επίθεση. Άκουσα τις φωνές της κοπέλας για «βοήθεια» και βγήκα έξω από το κατάστημα ψιλικών που βρισκόμουν, ακριβώς απέναντι από το σημείο της επίθεσης και τους είδα να παλεύουν και αυτός ήταν πάνω της», τόνισε ο κ. Φώτης Τασόπουλος.

«Έβαλα μία φωνή και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φοβηθεί και να την αφήσει. Παρόλα αυτά έφυγε ψύχραιμος προς την οδό Θεμιστοκλέους» συνέχισε.

«Στην αρχή νόμιζα πως ήθελε να τη ληστέψει, πως ήταν κάποιος τσαντάκιας και ήθελε να της πάρει την τσάντα που είχε στον ώμο. Τελικά είχε άλλες προθέσεις…» σημείωσε ακόμη ο άνδρας.

«Πρόλαβα να δω τα χαρακτηριστικά του» ανέφερε ακόμη ο αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης, τα οποία και έδωσε στην αστυνομία, αλλά όπως σημειώνει «έδωσα περισσότερη βαρύτητα στην κοπέλα, γιατί ήταν σοκαρισμένη».

«Την βάλαμε μέσα στο κατάστημα, της δώσαμε νερό και να συνέλθει και αργότερα ενημερώθηκε η αστυνομία, όπου ήρθε με τις μηχανές» είπε ακόμη ο αυτόπτης μάτυρας.

«Έλεγε: πήγε να με βιάσει και έτρεμε ολόκληρη» ανέφερε ο κ. Τασόπουλος, όταν πήγε κοντά του το θύμα μετά την επίθεση.

Σημειώνεται πως 10 λεπτά αργότερα από την επίθεση ο δράστης επιτέθηκε και σε ακόμη μία κοπέλα, μια 27χρονη δικηγόρο.