Κλασική περίπτωση ασυνεννοησίας μεταξύ αστυνομικών υπηρεσιών χαρακτηρίζεται η δράση των δύο Σομαλών, που θα μπορούσαν να είχαν συλληφθεί και να μην προχωρούσαν σε νέα ληστεία μετά τη ληστρική επίθεση με απόπειρα βιασμού με θύμα μια 36χρονη στα Εξάρχεια. Ο ένας εκ των δραστών είχε συλληφθεί μία εβδομάδα μετά την επίθεση και την απόπειρα βιασμού για άλλη υπόθεση, ωστόσο, επειδή δεν είχαν καταχωριστεί τα στοιχεία του στο σύστημα, ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος του επέβαλε τρεις μήνες με αναστολή και τον άφησε ελεύθερο.

Να σημειωθεί ότι η επίθεση στο σπίτι της 36χρονης στα Εξάρχεια σημειώθηκε το βράδυ της 29ης Φεβρουαρίου. Όπως προκύπτει από βιντεοληπτικό υλικό που παρουσιάζουν τα parapolitika.gr, στο πρώτο βίντεο εμφανίζονται οι δράστες στον δρόμο να αναζητούν σπίτι για να μπουν. Είναι το βίντεο όπου φαίνεται ο δρόμος των Εξαρχείων και οι δράστες πηγαίνουν από τη μια πλευρά του δρόμου στην άλλη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czrphjnllmzt)

Στο δεύτερο οπτικό υλικό εμφανίζονται οι δράστες που μπαίνουν στην πολυκατοικία, ανεβαίνουν σκαρφαλώνοντας στο μπαλκόνι του διαμερίσματος της 36χρονης, την αιφνιδιάζουν. Στο ίδιο βίντεο, εμφανίζονται οι δράστες δύο λεπτά αργότερα να εξαφανίζονται κρατώντας μια γυναικεία τσάντα στα χέρια.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czrpnzdzzjwp)

Όσα λεπτά παρέμειναν μέσα στο σπίτι, ο ένας κρατούσε ακίνητη την 36χρονη και ο δεύτερος αναζητούσε χρήματα και κοσμήματα. Μάλιστα, ο πρώτος εκ των δραστών ακούμπησε το μόριό του σε διάφορα σημεία του σώματος της 36χρονης, ενώ της έπιασε και το στήθος, σε μια προσπάθεια να τη βιάσει. Το ίδιο, σύμφωνα με τις καταγγελίες της άτυχης γυναίκας, προσπάθησε να κάνει και ο δεύτερος εκ των δραστών, οι οποίοι όμως μόλις η γυναίκα έβαλε τις φωνές, πανικοβλήθηκαν και έφυγαν από την κεντρική είσοδο του σπιτιού.

Η γυναίκα έκανε την καταγγελία την επομένη της επίθεσης στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων. Το κλιμάκιο της Σήμανσης που έφτασε στο σπίτι συγκέντρωσε τα ευρήματα, πλην όμως δεν προχώρησε άμεσα στην τοποθέτησή τους στο σύστημα. Στις 11 Μαρτίου, ο ένας εκ των δραστών συνελήφθη για άλλη επίθεση, μια ληστεία με απειλή όπλου. Πλην όμως στο σύστημα πληροφοριών της ΕΛ.ΑΣ. δεν είχαν ανέβει τα αποτυπώματά του από την επίθεση στο σπίτι της 36χρονης και οδηγείται μόνο για τη ληστεία με την απειλή στις δικαστικές Αρχές. Καταδικάζεται σε τρεις μήνες με αναστολή.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εξαρχείων εντοπίζουν την καταχώριση της καταδίκης και διαπιστώνουν ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο. Αμέσως ξεκινούν τις αναζητήσεις και εντοπίζουν τον δράστη σε στέκι Σομαλών. Κατά την εξέτασή του ο κατηγορούμενος αποκαλύπτει τα στοιχεία του συνεργού του και οδηγήθηκε χθες στον αρμόδιο εισαγγελέα Αθηνών για την υπόθεση της ληστείας της 36χρονης και την απόπειρα βιασμού της.