Ένα νέο περιστατικό βίας σημειώθηκε στην Καλάματα, γύρω στις 8 το πρωί, όταν γονέας μαθητή ξυλοκοπήθηκε από δύο άγνωστους άνδρες έξω από το δημοτικό σχολείο. Οι δύο άνδρες βγήκαν από σταθμευμένο όχημα στη διασταύρωση των οδών Κρήτης & Ακρίτα και επιτέθηκαν στον πατέρα του μαθητή, που μόλις άφησε τον γιο του στο σχολείο.

Ο πατέρας έτρεξε αιμόφυρτος στο προαύλιο του σχολείου

Ο τραυματισμένος γονέας άφησε το αυτοκίνητο και άρχισε να τρέχει για να αποφύγει την επίθεση που δέχθηκε, βρίσκοντας τελικά καταφύγιο μέσα στο προαύλιο του σχολείου, όντας αιμόφυρτος, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Μάλιστα, ένας εκ των δύο ανδρών που του επιτέθηκαν προσπάθησε σε έξαλλη κατάσταση να τον ακολουθήσει μέσα στο σχολείο, ωστόσο τον συγκράτησαν τελευταία στιγμή άλλοι γονείς που βρέθηκαν εκεί και συνέχισε από τα κάγκελα τις απειλές.

Στο σημείο κλήθηκε και η Αστυνομία, αλλά όταν έφτασε, οι δύο δράστες της επίθεσης είχαν εξαφανιστεί, ενώ ο τραυματισμένος γονέας διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου και παραμένει για νοσηλεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται μέσα στην ημέρα να καταθέσει μέσω του δικηγόρου του μήνυση εις βάρος των ατόμων που τον ξυλοκόπησαν.

Ο ένας εκ των δύο ανδρών που του επιτέθηκαν είναι επίσης γονέας μαθητή και την περασμένη Παρασκευή είχαν συζήτηση έξω από το σχολείο με το θύμα σχετικά με περιστατικά που είχαν λάβει χώρα στο σχολείο, σε ήπιο κλίμα.

Όπως είναι φυσικό, το πρωτοφανές αυτό περιστατικό δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση σε δασκάλους και μαθητές στο σχολείο που έγιναν μάρτυρες αυτής της επίθεσης, ενώ ανακοίνωση για όσα συνέβησαν εξέδωσε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

Τι λέει ο πατέρας για το περιστατικό

«Προσπαθούσα να τους ξεφύγω και δεν ήθελα να με δει έτσι το παιδί» δήλωσε μιλώντας στο Mega για το περιστατικό που σημειώθηκε ύστερα από την επικοινωνία που είχε με γονέα μαθητή που φέρεται να ασκούσε bullying στο δικό του.

Το θύμα της επίθεσης είχε συνομιλήσει, όπως διατείνεται, πριν από λίγες ημέρεε με τον άλλο γονέα, σε ήπιο κλίμα, ωστόσο δεν μπορούσε να φανταστεί ότι λίγα 24ωρα αργότερα ο τελευταίος θα προχωρούσε σε επίθεση σε βάρος του, σε έξαλλη κατάσταση ζητώντας τα... ρέστα επειδή προτάθηκε το θέμα της κακής σχέσης των δύο μαθητών να επιλυθεί με τη βοήθεια ψυχολόγων.

«Όταν ήμουν αιμόφυρτος, ένας από εκείνους που μου επιτέθηκαν έλεγε: ''θα βγάλεις το παιδί μου τρελό, θα με κάνεις να το πάω στον ψυχολόγο''» λέει χαρακτηριστικά ο πατέρας, θύμα της επίθεσης.

«Είχαμε μία συζήτηση την Παρασκευή με τον πατέρα, γιατί το παιδί του ασκούσε πίεση στο δικό μου, και αυτό που του είπα είναι πως επειδή υπάρχει θέμα και μπορεί να μην μπορούμε ως γονείς να βοηθήσουμε και πως υπάρχουν ειδικοί. Το είπα με πολύ ευγενικό τρόπο» πρόσθεσε δε.

«Τον ενημέρωσα πως θα κάνω ό,τι μπορώ για το παιδί μου. Μιλήσαμε σε πολύ καλό κλίμα. Τον αναγνώρισα τον πατέρα στην επίθεση και από ό,τι με ενημέρωσαν οι υπόλοιποι γονείς, ο άλλος, ήταν ο θείος του παιδιού, και πήγε και απειλούσε και τους καθηγητές» συμπλήρωσε ενώ τόνισε πως έχει εκκινήσει τις νομικές διαδικασίες και πως... φυγαδεύτηκε στο γραφείο του διευθυντή του σχολείου.