Ελεύθερη χωρίς όρους αφέθηκε η Εύη Βατίδου, που απολογήθηκε για περίπου μια ώρα, έχοντας στον πλευρό της ως δικηγόρο υπεράσπισης τον πρώην σύζυγό της Αλέξη Κούγια, για το αδίκημα της βαριάς σκουπούμενης σωματικής βλάβης έπειτα από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος της ζευγάρι μοτοσικλετιστών για περιστατικό το βράδυ του Σαββάτου στο Γλυφάδα. 

Σημειώνεται πως σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το ζευγάρι που επέβαινε στη μηχανή, η Εύη Βατίδου τους εμβόλισε, με αποτέλεσμα η 59χρονη γυναίκα να τραυματιστεί. Σύμφωνα με την πλευρά της Εύης Βατίδου το ζευγάρι νωρίτερα χτύπησε τον καθρέφτη του οχήματός της.

Η Εύη Βατίδου διώκεται για κακούργημα και συνελήφθη κατηγορούμενη ότι εμβόλισε με το αυτοκίνητό της μοτοσυκλέτα, προκαλώντας τραυματισμό μιας 57χρονης γυναίκας.





Το απολογητικό υπόμνημα της Εύης Βατίδου

Το πρώην μοντέλο και παρουσιάστρια, Εύη Βατίδου, ενώπιον του ανακριτή κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα στο οποίο αρνείται την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης τετελεσμένης και σε απόπειρα.

«Στις 11 Οκτωβρίου 2023 και περί ώρα 23.45, ενώ επέστρεφα στην οικία μου από εστιατόριο της Βουλιαγμένης έστριψα κανονικά από την οδό Ανθέων στην οδό Γούναρη και στάθμευσα στο πρώτο περίπτερο που συνάντησα, με σκοπό να αγοράσω αναψυκτικά. Σημειωτέον στο δρόμο υπήρχε κυκλοφορία αυτοκινήτων και στο περίπτερο υπήρχε κόσμος που ψώνιζε. Πριν προλάβω να πάρω την τσάντα μου με τα χρήματα και το κινητό μου και πριν προλάβω να ανοίξω καν την πόρτα του οδηγού, είδα έκπληκτη έναν άντρα να κατευθύνεται προς το μέρος μου, ερχόμενος από μία μοτοσικλέτα που είχε σταματήσει μπροστά από εμένα, και με έντονα απειλητική διάθεση, εξαγριωμένος, αφρίζοντας, άρχισε να κοπανάει με τις γροθιές του το τζάμι της θύρας του οδηγού, το οποίο ήταν κλειστό, και παράλληλα μου φώναζε «πουτ@@να άντε γαμήσου, θα σε σκοτώσω, μαλ@@σμένη»» αναφέρει στον απολογητικό της υπόμνημα η κυρία Βατιδου.

Η παρουσιάστρια περιγράφει πως ο οδηγός της μοτοσυκλέτας της έσπασε τον καθρέφτη.

«Εγώ εντελώς ανυποψίαστη και πολύ τρομαγμένη τον κοίταξα και τον ρώτησα γιατί μου επιτίθεται και με βρίζει; Αυτός όμως συνέχισε να χτυπάει το αυτοκίνητο μου και να βρίζει ενώ σε κάποια στιγμή με το κράνος που κρατούσε, χτύπησε με πολυ δύναμη και βιαιότητα, με λύσσα και με πρόθεση τον καθρέφτη του οδηγού του αυτοκινήτου μου, με αποτέλεσμα να θραύσει το τζάμι και να ξεχαρβαλώσει το βραχίονα του καθρέπτη ο οποίος «κρέμασε»» τόνισε η παρουσιάστρια, αρνούμενη πως παραβίασε οποιοδήποτε ερυθρό σηματοδότη.

Στη συνέχεια η παρουσιάστρια περιγράφει πως η μηχανή ανετράπη χωρίς να την εμβολίσει. «Φτάνοντας στη συμβολή με την οδό Πετμεζά ο άντρας επιχείρησε να στρίψει απότομα δεξιά, πλην όμως έχασε την ισορροπία του και η μηχανή του ανετράπη σε μία από τις πολλές λακκούβες του στρώματος, με αποτέλεσμα να πέσει δεξιά μαζί με τον ίδιο και την συνεπιβάτη του» τόνισε η κυρία Βατίδου συμπληρώνοντας πως προκειμένου να τον αποφύγει έπεσε σε περίφραξη με αποτέλεσμα το αμάξι να υποστεί σοβαρές ζημιές και να χρειαστεί γερανό.

«Όταν ξέρω θα του οχήματος, διαπίστωσα ότι ο άντρας ήταν όρθιος, χωρίς να έχει κάποια εμφανή τραυματισμό, αλλά η συνεπιβάτες του ήταν στο έδαφος ζωντανή. Τον ρώτησα πως είναι αυτός και η σύζυγός του κι αν κάλεσαν το ΕΚΑΒ και εκείνος μου απάντησε ότι το είχε ήδη καλέσει και συνέχισε να με βρίζει και να με απειλεί. Εγώ κάλεσα την άμεσο δράση. Σε λίγα λεπτά ήρθε και ασθενοφόρο το οποίο παρέλαβε τραυματία και η τροχαία, η οποία όμως δεν είπα λυθεί καθώς και αστυνομικοί οποίοι μας οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Γλυφάδας» αναφέρει η παρουσιάστρια.

Η κατηγορούμενη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη έριξε τα «βέλη» της στους αστυνομικούς υποστηρίζοντας ότι δεν έπραξαν ως όφειλαν. «Ατυχώς οι επιληφθέντες αστυνομικοί δε συνέταξαν έκθεση αυτοψίας, δεν μερίμνησαν καταγράψουν τις θέσεις των οχημάτων πριν αυτά απομακρυνθούν, ούτε τα φωτογράφισαν, ώστε να προκύπτουν οι ζημιές εκάστου, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία για την μοτοσικλέτα, καθώς εγώ προσκομίζω φωτογραφίες του οχήματος μου, αλλά ούτε και προσήλθε στο κάποιος μάρτυρας αστυνομικός να καταθέσει υπέρ των διαπιστώσεων του από το σημείο του συμβάντος. Ο αντίδικος μου φρόντισε να εξαφανιστεί δική του μοτοσικλέτα από τον τόπο του συμβάντος για ευνόητους λόγους, καθώς τελικά η μοτοσικλέτα δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας ή την είχε κρυμμένη, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στις καταθέσεις το αποφεύγει να αναφέρει τον αριθμό κυκλοφορίας της. Επίσης οι αστυνομικοί δεν φρόντισαν για την διενέργεια αλκοτέστ στους οδηγούς των εμπλεκομένων οχημάτων, μολονότι εγώ το ζήτησα, καθώς δεν είχα καταναλώσει αλκοόλ, ούτε συσχέτισαν στην δικογραφία οποιοδήποτε ιατρικό πιστοποιητικό για την σύζυγό του αντιδίκου μου και τον ίδιο, ούτε έλεγαν κάποια κατάθεση από την σύζυγό του».

Μάλιστα, η Εύη Βατίδου ισχυρίζεται ότι ο αντίδικος της «επέλεξε από μόνος του να απομακρυνθεί από το χώρο του περιπτέρου της οδό Γούναρη προκειμένου να μην μπορέσω να τον ταυτοποίησω και να διεκδικήσω την αποζημίωση μου. Ακολούθως επέλεξε ο ίδιος να κατευθυνθεί προς το τμήμα της οδού Σουλίου, όπου είναι κακοτράχαλη, χωρίς άσφαλτο, θεωρώντας ότι έτσι θα με απέφευγε ευχερέστερα και επιπλέον για να μη μάθω την διεύθυνση της οικίας του. Στο τμήμα αυτό ήταν παντελώς αδύνατο για το αυτοκίνητο μου αλλά και για οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο, ακόμη και καθαρόαιμο τζιπ, να αναπτύξει ιλιγγιώδη ταχύτητα, όπως ψευδώς ισχυρίστηκε».

Σε κάθε περίπτωση η κυρία Βατίδου λέει ότι ο οδηγός της μοτοσικλέτας ευθύνεται αποκλειστικά για την πτώση της μηχανής.

«Η πτώση της μοτοσυκλέτας του οφείλεται σε αποκλειστική δική του υπαιτιότητα και συγκεκριμένα σε δικό του εσφαλμένο χειρισμό και στην επικινδυνότητα του οδοστρώματος, χωρίς εγώ να τον ακουμπήσω έστω και κατ’ ελάχιστον. Ο αντίδικος μου είναι αποκλειστικός υπαίτιος του τραυματισμού της συζύγου του, αφού από εσφαλμένο – κακότεχνο χειρισμό επί του κακοτράχαλου οδοστρώματος έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο έδαφος, με αποτέλεσμα των τραυματισμό μόνο της συζύγου του, χωρίς εγώ έστω και να έχω ακουμπήσει είδα τη μοτοσικλέτα είτε τους επιβάτες αυτής» τονίζει η παρουσιάστρια στο υπόμνημα.

Διαβάστε ακόμα: Στον ανακριτή για να απολογηθεί η Εύη Βατίδου - "Ο μοτοσικλετιστής είναι κλασική περίπτωση παλιανθρώπου", λέει ο Αλέξης Κούγιας

Το επεισόδιο

Το περιστατικό έλαβε χώρα τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στη Γλυφάδα και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μίας 57χρονης, που επέβαινε στη μηχανή, η οποία μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει σπάσει το χέρι και το πόδι της, ωστόσο η κατάστασή της είναι σταθερή.

Ο οδηγός της μηχανής και η Εύη Βατίδου προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα Γλυφάδας.

Στις 06.45 ο οδηγός υπέβαλε μήνυση κατά της Εύης Βατίδου για επικίνδυνη σωματική βλάβη και η παρουσιάστρια υπέβαλε μήνυση εναντίον του για εξύβριση, απειλή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.


Αλέξης Κούγιας: Την έβριζε χυδαία και την απειλούσε

«Πληροφορήθηκα ότι ενώ η πρώην σύζυγός μου επέστρεφε με το αυτοκίνητο στο σπίτι της δέχτηκε επίθεση από κάποιον που επέβαινε σε μία μοτοσικλέτα. Ο συγκεκριμένος άρχισε να τη βρίζει χυδαία και να την απειλεί», είπε στο MEGA ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

«Η πρώην σύζυγός μου προσπάθησε να επικοινωνήσει με την αστυνομία με κλειστά τα τζάμια. Τότε αυτός έβγαλε το κράνος του και άρχισε να χτυπά το αυτοκίνητο και συγχρόνως της έσπασε και της κατέβασε τον καθρέφτη. Τον ξεκόλλησε στην κυριολεξία. Όταν κατάλαβε ότι η πρώην σύζυγός μου έπαιρνε την αστυνομία, τότε ανέβηκε στη μηχανή – που δεν είχε πινακίδες – και έφυγε».

Στη συνέχεια, η Εύη Βατίδου ακολούθησε οδικώς τον οδηγό της μοτοσικλέτας, όπως υποστήριξε ο Αλέξης Κούγιας.

«Όταν είδε ότι η πρώην σύζυγός μου τον ακολουθούσε, την οδήγησε πάνω στα βουνά στη Γλυφάδα, εκεί όπου δεν μπορείς να πας με αυτοκίνητο. Η πρώην σύζυγός μου έκανε το λάθος να τον ακολουθήσει. Εκεί η μηχανή ανετράπη και χτύπησε πολύ ελαφρά αυτός και η σύζυγός του υπέστη κάποια τραύματα», ανέφερε.