Το ενδεχόμενο ένας 35χρονος οπαδός της ΑΕΚ να σχετίζεται με την υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή ερευνούν σοβαρά οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής. Πρόκειται για έναν 35χρονο, ο οποίος πριν από λίγα 24ωρα συνελήφθη από αστυνομικούς έπειτα από καταδικαστική απόφαση για συμμετοχή στα σφοδρά επεισόδια το 2017 κατά τον τελικό κυπέλλου ανάμεσα στις ομάδες ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, αγώνα που είχε πραγματοποιηθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Έξι χρόνια μετά τα πρωτοφανή επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς των ομάδων, ήρθε η ερήμην καταδίκη του 35χρονου, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, που εκτελέστηκε πριν από λίγα 24ωρα. Ο άνθρωπος αυτός, ωστόσο, φέρεται να εμπλέκεται, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, και στην τραγική υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή.

Την υπόθεση που είχε συνταράξει το πανελλήνιο αρχικά με τον θάνατο του φιλάθλου της ΑΕΚ αλλά και με το φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ. να σταματήσει τις ορδές των νεοναζί χούλιγκαν της κροατικής ομάδας Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι οποίοι εάν και ήταν γνωστό πως έρχονται στη χώρα μας, ουδέποτε κάποια αστυνομική υπηρεσία έκανε κάτι για να τους σταματήσει. Με αποτέλεσμα οι άνθρωποι αυτοί να καταλήξουν, οδικώς, στο γήπεδο της ΑΕΚ, όπου επιτέθηκαν σε ανύποπτους οικογενειάρχες, μικρά παιδιά, φιλάθλους και οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ. Ένα «ραντεβού θανάτου» που όλοι γνώριζαν ότι θα συμβεί, ακόμη και οι Αρχές, που ήταν ενήμερες με σειρά εγγράφων, ακόμη και με τις πινακίδες και τα ονόματα των νεοναζί δολοφόνων.

Ο 35χρονος οπαδός της ΑΕΚ, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης ενός εκ των δύο μαχαιριών πάνω στα οποία βρέθηκε ένα ορφανό γενετικό υλικό και αίμα του Μιχάλη Κατσουρή. Πρόκειται για μαχαίρια που κατασχέθηκαν από τον τόπο της συμπλοκής. Η πληροφορία αυτή είναι γνωστή εδώ και αρκετό καιρό στις Αρχές, πλην όμως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να επιβεβαιώνουν πως ο 35χρονος είναι ο δράστης της δολοφονίας ή ποια ακριβώς είναι η εμπλοκή του στην υπόθεση. Η σύλληψή του, ωστόσο, για άσχετο θέμα, για τα επεισόδια του 2017, δίνει πλέον άλλη προοπτική στις Αρχές που χειρίζονται την υπόθεση Κατσουρή και ενδεχομένως τώρα να μπορέσουν να τον προσεγγίσουν υπό διαφορετικές συνθήκες.

Συνεπώς, θέμα νέας σύλληψης, προς το παρόν, δεν τίθεται από τις Αρχές σε αυτή τη φάση, εκτός κι αν ομολογήσει ο 35χρονος ή εάν προκύψει ένα τέτοιο εύρημα από τις Αρχές που να τον ταυτοποιεί με τη δολοφονία του φιλάθλου της ΑΕΚ.