Σε συμπληρωματικές απολογίες πρόκειται να κληθούν οι 105 προφυλακισθέντες κατηγορούμενοι για την υπόθεση των επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, μετά τα νέα στοιχεία που μπήκαν στη δικογραφία.

Συγκεκριμένα, στην ανακρίτρια παραδόθηκε η πραγματογνωμοσύνη-έκθεση από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. για το DNA, σύμφωνα με την οποία εντοπίστηκε μείγμα γενετικού υλικού στο οποίο εμπεριέχονται και γενετικά στοιχεία του Μιχάλη Κατσουρή και άλλων ατόμων που εμπλέκονται στα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το ένα εκ των δύο μαχαιριών αποδίδεται από τις αστυνομικές Αρχές πως βρέθηκε σε Κροάτη κατηγορούμενο, ωστόσο ο ίδιος αρνείται πως είναι δικό του. Σύμφωνα με την υπεράσπιση του 23χρονου, στον σουγιά δεν εντοπίστηκε ούτε γενετικό υλικό του ούτε αποτυπώματά του.

Επιπλέον, γενετικό υλικό Κροατών κατηγορουμένων οι οποίοι έχουν προφυλακιστεί έχει εντοπιστεί σε διάφορα πειστήρια από τον χώρο των επεισοδίων, όπως σε γάντια, επικαλαμίδες, καπέλα, προστατευτικά δοντιών, περιλαίμια, κηλίδες σε ξύλινα κοντάρια και στειλιάρια, καθώς και στα αυτοκίνητα με τα οποία οι οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ κατέφθασαν στη χώρα μας. 

Παράλληλα, έχουν ταυτοποιήσει περίπου 40 πρόσωπα από τους 105 προφυλακισθέντες από το βιντεοληπτικό υλικό που περιλαμβάνεται στη δικογραφία ως συμμετέχοντες στα επεισόδια.

Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή: Τα μηνύματα του Έλληνα κατηγορούμενου

Από την ανακρίτρια ερευνώνται και τα μηνύματα Έλληνα κατηγορούμενου ο οποίος φέρεται να αναφέρει πως ξέρει πρόσωπα που γνωρίζουν τον δράστη.

Ο εν λόγω κατηγορούμενος στα επίμαχα μηνύματα φέρεται να αναφέρει:

Κατηγορούμενος: Ρε φίλε, να σε ρωτήσω κάτι που πήρα και τον Μ… Αυτοί πού πήγανε τώρα οι τέτοιοι, ξέρουνε ποιος το έχει κάνει και ποιος είναι ο δράστης. Ο δράστης δεν πρέπει να πάει να παραδοθεί και να το πάρει πάνω του για να μην τον βγάλουνε τούφα εκατό και άτομα. Δηλαδή εγώ εάν το 'χα κάνει για να μην κάτσεις εσύ φυλακή, ο Μ.., ο Λ…, ο ψηλός και ο καθεξής δεν θα πήγαινα, ρε φίλε, να παραδοθώ; Αυτό πρέπει να γίνει κανονικά. Να πει να πιεστούνε οι δυτικοί και όλοι αυτοί εκεί που ήταν ποιοι ήτανε, κατάλαβες να πάει ο δράστης να παραδοθεί και να, να καθαρίσει και τους εκατό. 

(…)

Κατηγορούμενος: Ναι, κατάλαβα τι λες, κατάλαβα τι λες. Εεε, όχι δύο Κροάτες τον έναν τον Λ… αυτόν είχαν πιάσει με μαχαίρι, τον… και έναν Κροάτη με μαχαίρι. Ναι. Δεν ξέρω τι να πω ο Μ… μου άφησε να εννοηθεί πάντως ότι ο Θ… και αυτοί ξέρουνε. Τι να σου πω. Ντάξει. Οκ μιλάμε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει κληθεί σε κατάθεση ένα από τα πρόσωπα που φέρεται να αναφέρονται στη συνομιλία.