Προθεσμία για τη Δευτέρα έλαβαν οι κατηγορούμενες για την ανθρωποκτονία της Φαίης.

Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων θα οδηγηθούν εκ νέου την προσεχή Δευτέρα οι τρεις κατηγορούμενες για την ανθρωποκτονία της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου τον Οκτώβριο του 2021 στην Κυψέλη, προκειμένου να απολογηθούν.

Σήμερα και οι τρεις ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

*Διαβάστε εδώ: Φρίκη στην Κυψέλη: Μαρτυρούσε στα χέρια μητέρας, αδελφής και σπιτονοικοκυράς η έγκυος Φαίη


Πώς διαλευκάνθηκε η υπόθεση

Η υπόθεση της Φαίης ερευνήθηκε ύστερα από μήνυση του πατέρα της και κατέληξε άσκηση ποινικής δίωξης κατά περίπτωση σε βάρος της 66χρονης σπιτονοικυράς, της 64χρονης μητέρας και της 23χρονης αδελφής της άτυχης κοπέλας για ανθρωποκτονία από πρόθεση διά ενέργειας και με παράλειψη, εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα (σπιτονοικοκυρά), διακοπή κύησης σε βαθμό κακουργήματος (σπιτονοικοκυρά), επικίνδυνη σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου, απλή σωματική βλάβη κατά συρροή, συνέργεια σε εμπορία ανθρώπων (αδερφή).

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση περιλαμβάνονται πληθώρα μαρτυρικών καταθέσεων αλλά και μια προκαταρκτική πραγματογνωμοσύνη του ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη.

Για τον θάνατο της ηλικιωμένης γυναίκας που φέρεται να φρόντιζε η σπιτονοικοκυρά έχει σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία.

Η ανακρίτρια της υπόθεσης προχώρησε στην έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης, καθώς οι τρεις κατηγορούμενες κρίθηκαν ύποπτες τέλεσης νέων πράξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κατηγορητήριο αναφέρεται πως οι τρεις γυναίκες έλαβαν μέτρα για να μην αποκαλυφθεί η πράξη τους, αφού τύλιξαν το πτώμα και το πέταξαν τα σκουπίδια. Μάλιστα, γίνεται λόγος για «εξαιρετική βιαιότητα της πράξης και εξακολουθητικότητα των παράνομων πράξεων» ως προς το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων.