Συγκλονίζει η δολοφονία του 16χρονου στη Νέα Σμύρνη από τα χέρια του 18χρονου αδελφού του. Ο 18χρονος που σκότωσε τον 16χρονο αδελφό του με ένα ψαλίδι μέσα στο σπίτι τους στη Νέα Σμύρνη το βράδυ της Τρίτης 26 Δεκεμβρίου, όπως αποκάλυψε στο MEGA και στην εκπομπή LIVE NEWS με τον Νίκο Ευαγγελάτο ο δικηγόρος του, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή.

Ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος σημείωσε για τη δολοφονία του 16χρονου στη Νέα Σμύρνη ότι δεν ήταν εκ προμελέτης και ότι προηγήθηκε τσακωμός μεταξύ των δύο αδελφών στο σπίτι τους.

 «Δεν είναι ένας φόνος εκ προμελέτης. Θέλουμε την Παρασκευή που θα υπάρξει η απολογία του δράστη να καταστεί σαφές στη δικαιοσύνη ότι αυτό το παιδί πάνω στον τσακωμό, διότι πρωτύτερα δέχτηκε επίθεση από τον αδερφό του, απάντησε έπειτα με αυτό τον αποτρόπαιο τρόπο, με το να βρεθεί μία μάνα να έχει το ένα της παιδί στο χώμα και το άλλο να κινδυνεύει με φυλακή», είπε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Καταλυτική η μαρτυρία της συντρόφου του 18χρονου

 «Προσπάθησαν να επιλύσουν τις διαφορές τους, δυστυχώς έγινε αυτό το κακό. Θα αποφασίσει η δικαιοσύνη, εμείς θα πούμε την αλήθεια και θα απολογηθεί ο κατηγορούμενος. Υπάρχει και η μαρτυρία της συντρόφου του 18χρονου, η οποία είναι καταλυτική.

Μάζευαν χθες το βράδυ τα πράγματά τους για να ταξιδέψουν με τη σύντροφό του σε χώρα Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις διακοπές των Χριστουγέννων», τόνισε στο LIVE NEWS ο δικηγόρος του 18χρονου που ομολόγησε τη δολοφονία του αδελφού του με το ψαλίδι.

Στο LIVE NEWS μίλησε και η μητέρα των δύο παιδιών και ξέσπασε σε κλάματα όταν είπε ότι ο 18χρονος γιος της «δεν είναι εγκληματίας» και πως ό,τι έγινε ήταν «ένα ατύχημα».

 «Όλα όσα έχουν ακουστεί είναι ψευδείς κατηγορίες, κι αυτά με τις σιδερογροθιές. Αυτό που συνέβη ήταν ένα ατύχημα. Το ένα μου παιδί πέθανε και το άλλο μου κινδυνεύει με φυλακή. Ζητώ από την δικαιοσύνη να είναι επιεικής, διότι το παιδί μου δεν είναι εγκληματίας. Είναι ένα παιδί που χρήζει βοήθειας», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων η μητέρα του 18χρονου.


Νέα Σμύρνη: "Όλα αυτά που άκουσα, είναι ψευδείς κατηγορίες"


Τη δική της εκδοχή για την τραγωδία που συνέβη στη Νέα Σμύρνη, όταν 18χρονος σκότωσε με ψαλίδι για ασήμαντη αφορμή τον 16χρονο αδελφό του, δίνει η μητέρα τους, δηλώνοντας στο Mega: «Ήταν μία άτυχη στιγμή, κανένα από τα παιδιά μου δεν είναι εγκληματίας».

«Ο γιος μου δεν είχε εμπλακεί με σιδερογροθιές. Ήταν ατύχημα. Το παιδί μου δεν είναι εγκληματίας», ανέφερε η μητέρα του 18χρονου που σκότωσε τον 16χρονο αδελφό του μέσα στο σπίτι τους στη Νέα Σμύρνη, μιλώντας στο MEGA.

«Όλα αυτά που άκουσα, είναι ψευδείς κατηγορίες. Ο γιος μου δεν είχε αναμιχθεί σε τίποτα από αυτά, ούτε είχε εμπλακεί ξανά σε επεισόδιο με σιδερογροθιές, όπως λέτε», τόνισε η μητέρα των δύο αδελφών, «ξεσπώντας» σε λυγμούς.

Νέα Σμύρνη: Ποινική δίωξη στον 18χρονο


Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκε ο 18χρονος, ο οποίος συνελήφθη για τη δολοφονία του 16χρονου αδελφού του το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη.

Σε βάρος του 18χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοχρησίας.

Διαβάστε ακόμα: Αδελφοκτονία στη Νέα Σμύρνη: Παραβατική συμπεριφορά επιδείκνυαν και τα δύο αδέλφια - Η αστυνομία είχε έρθει τουλάχιστον 10 φορές στο σπίτι τους

Ο νεαρός κατηγορούμενος παραπέμφθηκε ενώπιον ανακριτή από τον οποίο αναμένεται πιθανότατα να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί τις επόμενες ημέρες.

Πώς συνέβη το τραγικό περιστατικό στη Νέα Σμύρνη

Το τραγικό περιστατικό έγινε γνωστό όταν γείτονες που άκουσαν τις φωνές ειδοποίησαν την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο σπίτι, που βρίσκεται στην οδό Σταδίου.

Στο σημείο έφτασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς ενημερώθηκε για ένα τραυματισμένο άτομο.

Tην ώρα του περισταστικού στο σπίτι βρίσκονταν, πέρα από το θύμα, η μητέρα, ο 18χρονος αδελφός του με μια φίλη του και η γιαγιά του. 

Ο καυγάς κλιμακώθηκε και ο κατηγορούμενος, αφού βρήκε ένα ψαλίδι το οποίο υπήρχε στην κρεβατοκάμαρά τους, κυνήγησε τον 16χρονο αδελφό του, ο οποίος προσπάθησε να κρυφτεί στον χώρο του σαλονιού, κλείνοντας την πόρτα. Ο κατηγορούμενος άνοιξε τη διαχωριστική πόρτα του σαλονιού και με τη χρήση του ψαλιδιού που είχε στην κατοχή του τραυμάτισε σοβαρά στην περιοχή του στήθους τον αδελφό του.

Περίπου στις 20:45 το βράδυ της Τρίτης, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης μετέβησαν στην οικία, όπου βρήκαν τον 16χρονο αιμόφυρτο και χωρίς τις αισθήσεις του στο πάτωμα της κουζίνας, ενώ το πλήρωμα του ΕΚΑΒ παρείχε τις πρώτες βοήθειες.

Διαβάστε ακόμα: Νέα Σμύρνη: Συνελήφθη ο αδελφός του 16χρονου που βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του - Τον κάρφωσε στο στήθος με ψαλίδι

Στον χώρο της κρεβατοκάμαρας βρέθηκε το αντικείμενο τέλεσης της ανθρωποκτονίας, ήτοι ένα ψαλίδι με μαύρη - κόκκινη λαβή, στην αιχμή του οποίου υπήρχε καστανέρυθρη ουσία. Ο τραυματίας έφηβος διακομίστηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Δείτε φωτογραφίες:



Για το τραγικό συμβάν σχηματίζεται δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, που διενεργεί την προανάκριση.

Στις Αρχές κατέθεταν μέχρι τα ξημερώματα, εκτός από τη μητέρα και τον 18χρονο αδελφό του ανηλίκου, όλοι όσοι βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα που συνέβη το περισταστικό, ενώ ο 18χρονος αδελφός του θύματος τέθηκε υπό κράτηση.

«Δεν περίμενα ποτέ κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω πώς έγινε αυτό το πράγμα», δήλωσε στην ΕΡΤ κάτοικος της περιοχής που γνώριζε την οικογένεια.