Ενώπιον του εισαγγελέα αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα, Πέμπτη, η μητέρα και η αδερφή της Φαίης Μπακογιώργου που είχε βρεθεί δολοφονημένη και τυλιγμένη σε κουβέρτα πρωινές ώρες, στις 8-10-2021, σε πεζοδρόμιο στην Κυψέλη.

Σημειώνεται πως μαζί με τη μητέρα και την αδελφή το κατώφλι του εισαγγελέα αναμένεται να περάσει και η σπιτονοικοκυρά που φιλοξενούσε την άτυχη νεαρή.

Θάνατος της 23χρονης Φαίης στην Κυψέλη: Ο ρόλος της σπιτονοικοκυράς

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές, κεντρικό ρόλο στην εκμετάλλευση της Φαίης έπαιζε η σπιτονοικοκυρά της. Η γυναίκα που υποτίθεται τη φιλοξενούσε μαζί με την αδελφή της και τη μητέρα της, ήταν η γυναίκα που είχε στήσει το κολαστήριο για την άτυχη 23χρονη.

Την εξέδιδε, την έβαζε να επαιτεί, την έσπρωχνε σε αυτοκίνητα στήνοντας δήθεν ατυχήματα για να λαμβάνει αποζημιώσεις και την ξυλοκοπούσε χωρίς έλεος. Όλα αυτά μπροστά στη μητέρα της και την αδελφή της, που φέρεται να μην αντιδρούσαν.

Διαβάστε ακόμα: Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: "Δικαιώθηκα για όσα έλεγα", λέει ο πατέρας της

Οι Αρχές συνέλαβαν τις τρεις γυναίκες. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν κατόπιν ενταλμάτων που έβγαλε η εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση.

Η άτυχη 23χρονη μητέρα είχε βρεθεί νεκρή στις 8 Οκτωβρίου 2021 στην οδό Τύχης στα Πατήσια, αφού για αρκετό καιρό είχαν χαθεί τα ίχνη της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την προανάκριση των δικαστικών Αρχών, ελήφθησαν μαρτυρικές καταθέσεις, οι οποίες έκαναν λόγο για ένα συνεχές μαρτύριο που ζούσε η 23χρονη.

Διαβάστε ακόμα: Φαίη Μπακογιώργου: Αποκαλύψεις-σοκ για τα βασανιστήρια που υπέστη πριν δολοφονηθεί - Η μαρτυρία ενός εκ των τριών παιδιών της

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ανάμεσα στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι 3 συλληφθείσες είναι και αυτές της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή και ανθρωποκτονία με δόλο.

Όπως τόνισε η δικηγόρος του πατέρα της Φαίης, Βούλα Δημητριάδου, η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και υπάρχει ηθική ικανοποίηση, καθώς όλη η νομική ομάδα εργάστηκε πολύ σκληρά προκειμένου να δικαιωθεί η ψυχή της 23χρονης.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη των τριών γυναικών από την Κυψέλη:

«Συνελήφθησαν σήμερα, 08 Νοεμβρίου 2023, πρωινές ώρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατόπιν σχετικών ενταλμάτων σύλληψης, τρεις (3) γυναίκες για υπόθεση ανθρωποκτονίας γυναίκας, η σορός της οποίας είχε βρεθεί τυλιγμένη σε κουβέρτα, πρωινές ώρες της 8ης Οκτωβρίου 2021, σε πεζοδρόμιο στην Κυψέλη.

Πρόκειται για:

Μία 57χρονη, η οποία κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα, ανθρωποκτονία με δόλο, διακοπή κύησης, επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμου ατόμου–συνοίκου και εγκύου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου–ανηλίκου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Μία 23χρονη, η οποία κατηγορείται για συνέργεια σε εμπορία ανθρώπου, τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και για ανθρωποκτονία με δόλο. 

Μία 59χρονη, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα».