Σοκάρουν οι αποκαλύψεις από την υπόθεση δολοφονίας της Φαίης Μπακογιώργου. 

Η μητέρα, η αδελφή και η σπιτονοικοκυρά του 23χρονου θύματος κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο. Μάλιστα, τη σπιτονοικοκυρά βαρύνει και η κατηγορία της εμπορίας ανθρώπου και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Φέρεται μαστροπός της 23χρονης Φαίης να ήταν η σπιτονοικοκυρά, καθώς μάλλον ήταν και το πρόσωπο που την ξυλοκοπούσε καθημερινά. Συνεργοί της ήταν και η μητέρα και η αδελφή της Φαίης.

Τα βασανιστήρια που υπέμενε η 23χρονη ήταν καθημερινά μέχρι και τον τελευταίο μήνα της κύησής της.

«Πηδούσαν πάνω στην κοιλιά της», «την πίεζαν να πέφτει σε διερχόμενα αυτοκίνητα, προκειμένου να παίρνουν αποζημιώσεις», αυτές είναι μερικές από τις μαρτυρίες-σοκ που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές.



Φαίη Μπακογιώργου: Ξυλοδαρμός η αιτία θανάτου

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος είπε πως η δολοφονία έγινε ύστερα από απανωτούς ξυλοδαρμούς. Στη διαλεύκανση της υπόθεση βοήθησαν οι μαρτυρίες από άτομα της γειτονιάς, ενώ το ιατρικό πόρισμα έδειξε πως η αιτία του θανάτου ήταν ο ξυλοδαρμός.

Μαρτυρία-σοκ ενός εκ των τριών παιδιών της

Ένα από τα τρία παιδιά της 23χρονης Φαίης έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία, παρουσία παιδοψυχολόγου, αναφέροντας πως η σπιτονοικοκυρά χτυπούσε ενώπιόν του τη μητέρα του. Υπάρχει επιπλέον μία κατάθεση ενός ενοίκου της πολυκατοικίας που αναφέρει ότι η σπιτονοικοκυρά χτυπούσε την 23χρονη με ένα ξύλο, αλλά κι ένα από τα τρία παιδιά της.

Το χρονικό της δολοφονίας

Στις 8 Οκτωβρίου 2021 η 23χρονη Φαίη Μπακογιώργου έγκυος στο 4ο παιδί της βρέθηκε νεκρή, παρατημένη και τυλιγμένη σε μία κουβέρτα στην Κυψέλη. Η ταυτοποίηση της άτυχης κοπέλας καθυστέρησε πάρα πολύ και έγινε από ένα άτομο του συγγενικού της περιβάλλοντος στις 23 Νοεμβρίου 2021.

Η σορός της Φαίης βρέθηκε περίπου 500 μέτρα μακριά από το διαμέρισμα στο οποίο φιλοξενούνταν μαζί με τα τρία παιδιά της, την αδελφή της, τον ανιψιό της και μία ακόμη γυναίκα ηλικιωμένη, η οποία απεβίωσε μετά τον θάνατο της 23χρονης από άγνωστα αίτια. Από την πρώτη στιγμή ο πατέρας της έλεγε ότι ήταν βέβαιος πως η κόρη του είχε δολοφονηθεί, καθώς βρέθηκε τυλιγμένη με κουβέρτα, φορώντας την πιτζάμα της. Το αρχικό πόρισμα του ιατροδικαστή μιλούσε για ισχαιμικό επεισόδιο.