Σαράντα ημέρες πέρασαν από τον άδικο θάνατο του Αντώνη Καργιώτη, που έχασε τη ζωή του στις αρχές Σεπτεμβρίου στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο 36χρονος πνίγηκε στα νερά του λιμανιού, όταν στην προσπάθειά του να επιβιβαστεί στο πλοίο «Blue Horizon» για να επιστρέψει στην Κρήτη, μέλη του πληρώματος τον έσπρωξαν από τον καταπέλτη, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Χθες, συμπληρώθηκαν σαράντα ημέρες από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο Αντώνης και το μνημόσυνο τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας στον Άγιο Νικόλαο.

Ο αδελφός του Αντώνη Καργιώτη, Νίκος, προσπαθεί ακόμη να καταλάβει το «γιατί». «Μου λείπει πολύ. Πολλά θα ήθελα να του πω, αλλά δεν πρόλαβα. Το βασικό είναι ότι τον αγαπάω. Το ήξερε, πιστεύω ότι το ήξερε» είπε στο «Mega Stories» μιλώντας για τον αδελφό του, τη στιγμή που είδε το βίντεο με μέλη του «Blue Horizon» να τον σπρώχνουν από τον καταπέλτη του πλοίου στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά.

Τελευταία φορά που είχαν μιλήσει ήταν μία εβδομάδα πριν. «Ήταν χαρούμενος, τον είχα δει στο δρόμο και μου είπε “πάω στο φίλο μου”». «Δύσκολη ερώτηση» απαντά, όταν τον ρωτούν να πει σε ποιον είχε αδυναμία ο Αντώνης. «Γιατί ήμουν ο μεγαλύτερος, του έλεγα πολλά όσο ήταν μικρούλης, έκανε λάθη, τον μάλωνα κι εγώ. Του άρεσε να κάνει πλάκα για να πειράζει τον άλλον, για να γελάσει ο άλλος. Ποτέ δεν πίκρανε κανέναν» είπε ο αδελφός του Αντώνη Καργιώτη.
«Ήθελε να φεύγει, του άρεσε ο Πειραιάς» πρόσθεσε ο Νίκος Καργιώτης. «Και σε ένα τέτοιο ταξίδι... Το έμαθα τα ξημερώματα, 03.10 με πήραν από το Λιμενικό και μου το είπε κι έκλεγε το παιδί, γιατί τον γνώριζε τον Αντώνη. Νόμιζα ότι μου κάνει πλάκα. Και το μόνο που έκανα ήταν... σηκώθηκα και μπήκα στο διαδίκτυο και είδα το βίντεο που είχε κυκλοφορήσει. Εκεί εγώ τα ’χασα».

Ο αδελφός του Αντώνη Καργιώτη δεν μπόρεσε να εξηγήσει αυτό που αισθάνθηκε όταν είδε το βίντεο. «Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Περίεργο συναίσθημα όταν βλέπεις κάποιον να σπρώχνει τον αδελφό σου στο θάνατο. Δεν μπορείς να πεις τι ήταν αυτό. Άνοιξε η γη και με κατάπιε εκείνη τη στιγμή».