Δικαίωση ζητάει η οικογένεια του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη, που βρήκε τραγικό θάνατο στο λιμάνι του Πειραιά, όταν το πλήρωμα του πλοίου Blue Horizon τον έσπρωξε από τον καταπέλτη στη θάλασσα και τον άφησε να πνιγεί.

Ο αγαπημένος του αδελφός Νίκος μιλάει αποκλειστικά στην «ΟΝ time», κι έπειτα από καιρό μάς λέει ότι περιμένει η δικαιοσύνη να πάρει τις σωστές αποφάσεις: «Περιμένω να δικαιωθεί ο Αντώνης. Έχω βάλει τους δικηγόρους μου και περιμένω τη δικαίωση για τον αδελφό μου. Μου λείπει ο αδελφός μου, η παρέα του, το χαμόγελό του και να χαμογελάει και να μιλάει με καλοσύνη με όλους τους ανθρώπους».

Αναφέρει, μάλιστα, τι θα έλεγε σε αυτούς τους ανθρώπους που έσπρωξαν τον αδελφό του στη θάλασσα και δεν τον άφησαν να επιβιβαστεί στο καράβι: «Αν τους είχα μπροστά μου, θα τους ρωτούσα γιατί έκαναν αυτό το πράγμα σ’ αυτό το παιδί. Θέλω το κράτος να κάνει σωστά τη δουλειά του και να δικαιωθεί ο αδελφός μου».


Αδελφός Αντώνη Καργιώτη: Σταμάτησα πλέον να βλέπω το βίντεο

Τέλος, ο ίδιος μας λέει ότι πλέον δεν μπορεί άλλο να βλέπει το βίντεο που δείχνει να σπρώχνουν τον αδελφό του στη θάλασσα κι εκείνον να πνίγεται: «Σταμάτησα να το βλέπω το βίντεο πλέον. Δεν μπορώ, δεν το αντέχω».

Ο Αντώνης ήταν ένα παιδί του μεροκάματου. Πήγαινε να δουλέψει όπου του έδιναν δουλειά, δεν έλεγε ποτέ όχι. Προερχόταν από δεκαμελή οικογένεια, ζούσε στον Άγιο Νικόλαο στις εργατικές κατοικίες με τις δύο αδελφές του. Ο πατέρας του είχε πεθάνει χρόνια πριν, ενώ πρόσφατα είχε «φύγει» και η μητέρα του, κι αυτό τον είχε λυγίσει. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο αδελφός του, ο Αντώνης έκανε όποια δουλειά μπορούσε, ενώ το τελευταίο διάστημα εργαζόταν σε οπωροπωλείο. Προσπαθούσε μαζί με τα αδέλφια του να τα βγάλει πέρα αξιοπρεπώς.

Όπως λένε οι συγχωριανοί του, ήταν το καλύτερο παιδί. Αυτό που του άρεσε ήταν τα ταξίδια με το καράβι. Γι’ αυτό συχνά έπαιρνε το καράβι και πήγαινε στην Αθήνα για βόλτα.

*Δημοσιεύθηκε στην Ontime