Συγκλονιστικά είναι τα όσα περιγράφει στην «ON time» ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες του ασύλληπτου περιστατικού στο λιμάνι του Πειραιά, που κατέληξε στο θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη.

Ο Β.Μ., ο οποίος κατάγεται από την Αγία Βαρβάρα του Αιγάλεω και το μοιραίο βράδυ ταξίδευε με την οικογένειά του για το Ρέθυμνο, βρισκόταν στο κατάστρωμα του «Έλυρος», το οποίο ήταν δεμένο παραπλεύρως του μοιραίου «Blue Horizon»: «Εμείς βρισκόμασταν στο “Έλυρος”. Ήμασταν σε απόσταση, όχι πάνω από είκοσι μέτρα, βλέπαμε κι ακούγαμε καθαρά το τι γινόταν. Πήγα να κάνω ένα τσιγάρο, όταν παρατήρησα ότι το πλοίο (σ.σ.: εννοεί το “Blue Horizon”) είχε λύσει. Τότε ξαφνικά είδαμε το περιστατικό».

Ο Β.Μ., αφού περιγράφει το περιστατικό όπως ακριβώς αποτυπώθηκε στα βίντεο που έκαναν το γύρο του διαδικτύου λίγη ώρα μετά τη μοιραία πτώση του Αντώνη, συμπληρώνει: «Ήταν τρία άτομα συνολικά, άνθρωποι του πλοίου, οι οποίοι βρίσκονταν πάνω στον καταπέλτη. Οι δύο που βρίσκονταν κοντά στο παιδί κι ένας ο οποίος έμεινε στην άκρη, ατάραχος. Δεν συμμετείχε, αλλά ήταν λες κι έβλεπε... σινεμά» είπε με έκπληξη ο Β.Μ. και στην πορεία μοιράστηκε όσα άκουγε: «Ακούγαμε πάρα πολύ καλά, τουλάχιστον τον έναν από τους τρεις να ουρλιάζει “Όξω από δω, φύγε, όξω!”. Πρέπει να ήταν αυτός που τον έσπρωχνε (σ.σ.: τον Αντώνη)». Όπως αναφέρει ο Β.Μ., προσπάθησε να ακούσει αν υπήρχε απάντηση από την πλευρά του αδικοχαμένου: «Προσπαθήσαμε να ακούσουμε αν λέει κάτι το παιδί, ωστόσο, οι αγριοφωνάρες του άλλου κάλυπταν τα πάντα».

Ο ίδιος ο Β.Μ. ήταν ιδιαίτερα εξοργισμένος από το περιστατικό. Όπως τόνισε, μπορεί να μην έχει έρθει σε επαφή με τις Αρχές, όμως προτίθεται να πάει ως μάρτυρας στη δίκη: «Δεν πρόκειται να το αφήσουμε έτσι. Θα πάω για μάρτυρας» είπε μετά βεβαιότητας. Σημειώνεται πως τα στοιχεία του είναι στην κατοχή της «ON time» και στη διάθεση των Αρχών.

*Πηγή: ΟΝΤΙΜΕ