Την ανάκληση της απόφασης της διοίκησης της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πειραιώς και Αιγαίου για την προσθήκη δύο επιπλέον γενικών εφημεριών στο πρόγραμμα εφημέρευσης του ψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ – “Δαφνί”), για τον μήνα Οκτώβριο, ζητεί, με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ειδικευομένων Ιατρών του ΨΝΑ – “Δαφνί”.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Ειδικευομένων Ιατρών του ΨΝΑ – “Δαφνί” υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του:

“Αιτούμαστε την απόσυρση των δύο επιπλέον εφημεριών στις 13 και 18 Οκτωβρίου, που θα εντείνουν αδιαμφισβήτητα την ήδη επισφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου, κρίνοντας επικίνδυνους τους όρους ασφάλειας εφημέρευσης όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, αλλά και για τους ίδιους τους εργαζόμενους. Με μια τέτοια εξέλιξη θα εντατικοποιηθεί η ανάγκη ενίσχυσης των υπηρεσιών, όταν ήδη το Νοσοκομείο μας λειτουργεί κάτω από τα προβλεπόμενα όρια ασφάλειας, κάτι που δημιουργείται από την τραγική εικόνα υποστελέχωσης σε όλους τους κλάδους και μάλιστα εντείνεται με την ανανέωση των συμβασιούχων να κρίνεται σε αμφισβήτηση. Στη βάση αυτή απαιτούμε την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου μας με μόνιμο προσωπικό σε όλους τους κλάδους και όλες τις δομές του, προκειμένου να αποκατασταθούν οι συνθήκες λειτουργίας του και να αποτραπεί η εκ νέου μεταβολή του σε μια δομή που θα προσομοιάζει απάνθρωπες εικόνες του παρελθόντος”.

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι είναι οι ειδικευόμενοι, και δη ο Σύλλογός τους, και όχι οι ειδικευμένοι γιατροί του ΨΝΑ - “Δαφνί” εκείνοι οι οποίοι εμφανίζονται να αντιδρούν στην πιλοτική απόφαση της διοίκησης της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου...