Ελεύθερος αφέθηκε ο 30χρονος οδηγός ταξί, ο οποίος συνελήφθη ύστερα από καταγγελία 19χρονης ότι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου την ακινητοποίησε και τη βίασε στον Άγιο Στέφανο.

Ο νεαρός οδηγός ταξί αφέθηκε ελεύθερος με ομόφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέως, αλλά του επεβλήθη ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης μία φορά τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας του.

Ο κατηγορούμενος για τον βιασμό της 19χρονης στον Άγιο Στέφανο, απολογούμενος, αρνήθηκε ότι συνέβη το παραμικρό ανάμεσα στον ίδιο και την καταγγέλλουσα. Ο 30χρονος οδηγός ταξί παρέθεσε επίσης αναλυτικά στοιχεία για τις διαδρομές και τα χρονικά σημεία της επίμαχης βραδιάς.

Άγιος Στέφανος: Τι δήλωσε ο συνήγορος του 30χρονου οδηγού ταξί

«Η ομόφωνη απόφαση της κ. ανακρίτριας και της κ. εισαγγελέως να αφεθεί ελεύθερος ο εντολέας μου -τον οποίο υπερασπίστηκα μαζί με τον εκλεκτό νέο συνάδελφο Μαρίνο Σταυρόπουλο- θεωρώ ότι είναι δίκαιη και απόλυτα σύμφωνη με το υλικό της δικογραφίας. Η συνεκτίμηση των πραγματικών περιστατικών τα οποία με ακρίβεια και χωρίς καμία αντίφαση εξέθεσε ο κατηγορούμενος στην πολύωρη απολογία του και της αρνητικής ως προς τα ευρήματα ιατροδικαστικής έκθεσης, πιστεύω ότι ήταν καθοριστικά για τη λήψη της απόφασης αυτής.

Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι όταν οι δικαστικοί λειτουργοί κρίνουν με νηφαλιότητα και ψυχραιμία χωρίς να επηρεάζονται από δημοσιεύματα, περιρρέουσα ατμόσφαιρα και δήθεν κοινό περί δικαίου αίσθημα και λαμβάνουν τις αποφάσεις τους με αποκλειστικό γνώμονα τη συνείδησή τους και το υλικό της δικογραφίας, τότε κερδισμένη στο τέλος είναι η Δικαιοσύνη», αναφέρει σε δήλωσή του ο Σάκης Κεχαγιόγλου, συνήγορος του κατηγορουμένου.

Το χρονικό της φρίκης για τη 19χρονη στον Άγιο Στέφανο

Με βάση τα στοιχεία της Αστυνομίας και την καταγγελία, η 19χρονη μαζί με μια 22χρονη φίλη της επιβιβάστηκαν στο ταξί το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου από την πλατεία της Δροσιάς με προορισμό τον Άγιο Στέφανο.

Η 22χρονη αποβιβάστηκε από το ταξί στη Λεωφόρο Μαραθώνος, στο ύψος του Αγίου Στεφάνου και η 19χρονη φίλη της συνέχισε την πορεία της. Ωστόσο, αντί να την πάει στον τελικό προορισμό της, ο οδηγός -σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η 19χρονη- σταμάτησε σε άγνωστο δρόμο και εκεί την ακινητοποίησε και τη βίασε.

Η 19χρονη κατήγγειλε το περιστατικό. Η Αστυνομία, με βάση τα στοιχεία που έδωσε η καταγγέλλουσα και βάσει υλικού από κάμερες, κατάφερε να εντοπίσει τον φερόμενο δράστη και να τον συλλάβει.

Το θύμα εξετάστηκε από ψυχολόγο που επιβεβαίωσε όσα κατήγγειλε. Κατά τη διάρκεια της εξέτασής της από ιατροδικαστή δεν βρέθηκαν κακώσεις στο σώμα της, όμως τα ρούχα της κατασχέθηκαν και εστάλησαν σε εργαστήριο της Αστυνομίας για περαιτέρω εξέταση.