Την πρωτόδικη ετυμηγορία για την ενοχή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά επιβεβαίωσε το Εφετείο και επέβαλε τις ίδιες ποινές στον συζυγοκτόνο με τους πρωτοδίκες. Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος να καταδικαστεί και πάλι σε ισόβια κάθειρξη, σε πρόσκαιρη ποινή 11 ετών και 6 μηνών και συνολική χρηματική ποινή ύψους 21.000 ευρώ.

Νωρίτερα, ομόφωνα απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ομόφωνα ένοχος

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε και από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Τακτικοί δικαστές και ένορκοι καταδίκασαν τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για τη δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν, τη θανάτωση του αγαπημένου της σκυλιού, της Ρόξι, και τα πλημμελήματα της ψευδούς κατάθεσης και της ψευδούς καταμήνυσης, χωρίς να είναι παρών ο κατηγορούμενος στο δικαστήριο.

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τα αιτήματά του να καταθέσει ο πατέρας της Καρολάιν και να του διενεργηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Η υπεράσπισή του αιτήθηκε την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου.

Διαβάστε ακόμα: Πατέρας της Καρολάιν Κράουτς σε μητέρα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: Ο γιος σου δεν είναι μόνο δολοφόνος και ψεύτης, αλλά και κλέφτης

Ο εισαγγελέας της έδρας Γ. Κούτρας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το ζευγάρι είχε αγοράσει ένα οικόπεδο με χρήματα στον μεγαλύτερο βαθμό της οικογένειας της Καρολάιν, το οποίο μεταβιβάστηκε στην αποκλειστική κυριότητα του κατηγορουμένου.

Επίσης ο εισαγγελέας τόνισε πως είχε γίνει ένα εργολαβικό συμβόλαιο και εργοδότες τέθηκαν και οι δύο σύζυγοι, ενώ ήταν στην κυριότητα τη δική του. «Την κατέστησε αντικείμενο υποχρεώσεων χωρίς να έχει κυριότητα επί του οικοπέδου», τόνισε ο κ. Κούτρας.

«Έδρασε με έναν τρόπο πρωτοφανή. Είναι ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που έχουν γίνει στον κόσμο. Ζήτησε να κάνει συνεδρίες με την ψυχολόγο, αφού είχε κάνει το έγκλημα και δεν έχυσε ούτε ένα δάκρυ», τόνισε ο κ. Κούτρας.

Διαβάστε ακόμα: Υπόθεση Γλυκών Νερών: Να κριθεί ένοχος όπως και πρωτοδίκως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ζήτησε ο εισαγγελέας