Καθηλωτική είναι η κατάθεση ενός 35χρονου οπαδού της ΑΕΚ, ο οποίος φέρεται να είναι εκείνος ο οποίος είχε τραπεί σε φυγή, στο πλευρό του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, στα επεισόδια της 7ης Αυγούστου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του in.gr, ο συγκεκριμένος άνδρας μοιάζει να είναι ο μοναδικός ο οποίος είδε την επίθεση στον Μιχάλη, η οποία στοίχισε στον 29χρονο τη ζωή του. Απ’ όσα προκύπτουν από την κατάθεση που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, ο 35χρονος αφενός μίλησε για τα μαχαίρια που είδε στα χέρια των Κροατών οπαδών, αφετέρου για το αίμα που αντίκρισε στον τόπο όπου ξεψύχησε ο Μιχάλης.

Η μαρτυρία του οπαδού της ΑΕΚ

Ο 35χρονος αρχικά περιέγραψε το τρομακτικό σκηνικό: «Εκείνες τις στιγμές ήμουν με τον Μιχάλη πολύ κοντά. Εκείνη τη στιγμή προέτρεψα τον Μιχάλη να φύγουμε, γιατί οι Κροάτες θα μας περικύκλωναν και κάποιοι εξ αυτών είχαν μαχαίρια στα χέρια τους. Τη στιγμή που γυρίσαμε με τον Μιχάλη για να τρέξουμε, εκείνη είναι η στιγμή που μας πρόλαβαν οι Κροάτες. Μας χτύπησαν με τα ξύλα και τα σίδερα. Υπήρχαν Κροάτες γύρω μας σε απόσταση πέντε μέτρων που κράταγαν μαχαίρια. Θεωρώ ότι όλοι αυτοί ήταν Κροάτες, γιατί όλοι είχαν το ίδιο ντύσιμο» είπε. Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Ενώ τρώγαμε ξύλο και οι δύο, βρήκαμε ένα χρονικό κενό και πήγαμε να τους ξεφύγουμε γυρνώντας τους την πλάτη. Ενώ έτρεχα, ο Μιχάλης βρισκόταν σε απόσταση τεσσάρων, πέντε μέτρων από εμένα. Στο σημείο αυτό μας ξαναπρόλαβαν και τους δύο, γιατί ξαναφάγαμε πολλές».

"Κατά πάσα πιθανότητα Κροάτης ο δράστης"

Ολοκληρώνοντας την κατάθεσή του, ο 35χρονος ισχυρίστηκε πως ο δράστης ή οι δράστες είναι κατά πάσα πιθανότητα Κροάτες και όχι κάποιοι από τους Έλληνες συνεργούς τους, καθώς, όπως τόνισε, άκουγε πιο συχνά κροατικά παρά ελληνικά.

Παρ’ όλα αυτά, σημειώνει πως είναι δεδομένο ότι ο οργανωτής όλων των παραπάνω είναι Έλληνας, καθώς γνώριζε καλά την περιοχή, ενώ υπογράμμισε πως ο δράστης που χτύπησε τον Μιχάλη σίγουρα αποχώρησε νωρίτερα από το τέλος των επεισοδίων.

Εντάλματα σύλληψης

Εδώ και μέρες, η Εισαγγελία Αθηνών έχει προχωρήσει στην έκδοση δέκα ακόμη ενταλμάτων σύλληψης Κροατών οπαδών της Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Η κροατική αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη τεσσάρων εξ αυτών, ηλικίας από 21 έως και 42 ετών, κι έχουν ήδη προφυλακιστεί οι δύο.

Παράλληλα, η ελληνική δικαιοσύνη αναμένει τη μεταφορά τους στη χώρα μας στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας. Υπενθυμίζεται ότι 102 Κροάτες είναι αυτή τη στιγμή προφυλακισμένοι σε ελληνικές φυλακές.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime