Τον δολοφόνο του Μιχάλη Κατσουρή αναζητούν οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας που έχουν αναλάβει την υπόθεση της επίθεσης των Κροατών και Ελλήνων χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας.

Οι έρευνες στα κοινωνικά δίκτυα, η άρση του τηλεφωνικού απόρρητου και οι συσκευές που έχουν κατασχεθεί από τους συλληφθέντες αναμένεται να βοηθήσουν τις Αρχές για να βρουν τον δολοφόνο ή τους δολοφόνους του 29χρονου.

«Ξεσκονίζουν» τις κάμερες ασφαλείας

Την ώρα που οι 105 συλληφθέντες κατηγορούνται για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, οι αστυνομικοί προσπαθούν να βρουν κάθε πληροφορία που μπορεί να τους οδηγήσει στον δράστη της επίθεσης εναντίον του 29χρονου. Για τον σκοπό αυτόν ελέγχονται τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων, καθώς και το υλικό που έχουν συλλέξει οι Αρχές από κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν την πορεία των χούλιγκαν.

Από το πρωί κλιμάκια της Ασφάλειας βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας μέχρι το ΟΑΚΑ 
και ψάχνουν το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Εκτιμούν ότι στην πρώιμη φάση πολλοί από αυτούς δεν φορούν κουκούλες για να κρυφτούν.



Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., οι χούλιγκαν δεν έχουν μιλήσει με λεπτομέρειες για τα γεγονότα της Δευτέρας, την ώρα που οι Κροάτες δηλώνουν ότι δεν ήρθαν στη χώρα μας για «ραντεβού θανάτου». Ωστόσο, τα νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνουν την αγριότητα της επίθεσης που εξαπέλυσαν, οι οποίοι έδρασαν οργανωμένα και φέροντας βαρύ οπλισμό.

Ντοκουμέντα από το τάγμα εφόδου στη Νέα Φιλαδέλφεια

Βίντεο από το βράδυ της δολοφονικής επίθεσης και στοιχεία της δικογραφίας δείχνουν ότι Κροάτες και Έλληνες χούλιγκαν κινούνταν σαν τάγματα εφόδου, φορώντας μάσκες full face και κρατώντας καδρόνια, σιδηρολοστούς, ρόπαλα και αλυσίδες στα χέρια. 



Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ως πιθανό σενάριο ο δολοφόνος του Μιχάλη να είναι Έλληνας, κάτι που έγραφαν από χθες κροατικά ΜΜΕ, όταν πηγές της Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν ότι ο δράστης της δολοφονίας βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες. Όσοι «βλέπουν» Έλληνα πίσω από τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ επικαλούνται το μίσος ανάμεσα στους οπαδούς των ελληνικών ομάδων, το γεγονός ότι οι δράστες των επεισοδίων ήξεραν τα κατατόπια και τις μαρτυρίες για εντολή για τη δολοφονία του στα ελληνικά.

Η βαρύτητα που δίνεται στην εξιχνίαση της δολοφονίας του Μιχάλη επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι η δικογραφία της υπόθεσης ανατέθηκε σε τρεις ανακριτές, προκειμένου οι απολογίες των κατηγορουμένων να ολοκληρωθούν εντός του χρόνου που ορίζεται από τον νόμο. Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι έρχονται και νέες καρατομήσεις υψηλόβαθμων αξιωματικών, εμπλεκομένων στην υπόθεση, πέραν της αρχικής απομάκρυνσης από τις θέσεις ευθύνης επτά αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.