Σε τέσσερις συλλήψεις χούλιγκαν που συμμετείχαν στην αιματηρή επίθεση της 7ης Αυγούστου έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είχε ως αποτέλεσμα την δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη, προχώρησε η κροατική αστυνομία. Πρόκειται για 4 από τα 10 πρόσωπα, των οποίων είχε προηγηθεί η έκδοση διεθνών ενταλμάτων σύλληψης από την εισαγγελία Αθηνών σε βάρος τους.

Η παρουσία τους στην Νέα Φιλαδέλφεια, είχε ταυτοποιηθεί από διαβατήρια και δελτία ταυτότητας που είχαν εντοπιστεί, στα οχήματα των Κροατών Χούλιγκαν στον σταθμό Ειρήνη στο Μαρούσι.

Όπως μεταδίδει στο ρεπορτάζ του ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 Σπύρος Λεβιδιώτης, η Ελληνική Αστυνομία είχε εκδώσει ισάριθμα διεθνή εντάλματα σύλληψης. Τώρα οι κροατικές αρχές με πολύ μεγάλη καθυστέρηση ενημέρωσαν μέσω τους διεθνούς συστήματος SIRENE (ανταλλαγή συμπληρωματικών πληροφοριών στα πλαίσια της Ορθής Εφαρμογής του Κεκτημένου Σένγκεν στην Ευρωπαϊκή Ένωση) ότι έχουν συλληφθεί μόνο τα 4 από τα 10 πρόσωπα στα οποία ανήκουν τα έγγραφα αυτά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση αυτή έρχεται σε αντίφαση με τα Μέσα Ενημέρωσης της Κροατίας, σύμφωνα με τα οποία οι κροατικές αρχές έχουν προβεί σε 9 συλλήψεις και μία κήρυξη προσώπου ως καταζητούμενου.

Από εκεί και πέρα θα ακολουθήσει ανταλλαγή εγγράφων του Υπουργείου Δικαιοσύνης με το αντίστοιχο υπουργείο της Κροατίας, και στη συνέχεια και αφού δεν υπάρχει κάποια εκκρεμότητα των συλληφθέντων με τις τοπικές αρχές, θα ξεκινήσει η διαδικασία ώστε να εκδοθούν στην Ελλάδα.