Ο γνωστός ποινικολόγος και εκπρόσωπος της οικογένειας του αδικοχαµένου Αντώνη Καρυώτη, θύµατος της εγκληµατικής ενέργειας στο λιµάνι του Πειραιά, στο πλοίο «Blue Horizon», Aπόστολος Λύτρας, και η αδερφή του θύµατος, Ρένα, µιλάνε αποκλειστικά στο «Secret» για την υπόθεση, αλλά και για τον δρόµο που θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα η οικογένεια του αδικοχαµένου 36χρονου.

«Τη ∆ευτέρα θα δηλώσουµε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας κατά των κατηγορουµένων. Περιµένουµε και το πόρισµα για το αν υπήρχε λιµενικός στον χώρο την ώρα που απέπλεε το πλοίο, θα πάρουµε αντίγραφα της δικογραφίας και θα υποβάλουµε τα δικά µας αιτήµατα στην κύρια ανακρίτρια», λέει ο κ. Λύτρας.

«Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη, είναι γροθιά στο στοµάχι για κάθε Ελληνα πολίτη. Υπάρχουν και άλλες παραλείψεις, που περιµένουµε να δούµε αν έχουν εντοπιστεί στο στάδιο της ανάκρισης», προσθέτει.


Οσον αφορά την ψυχολογική κατάσταση της οικογένειας, µας λέει: «Η οικογένεια είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Εχω καθηµερινή επαφή µε τον µεγάλο αδερφό της οικογένειας, τον Νίκο, ο οποίος προσπαθεί να στηρίξει όλη την οικογένεια». «Θέλουν να δικαιωθεί η µνήµη του αδερφού τους και να τιµωρηθούν οι ένοχοι παραδειγµατικά γι' αυτή τη συµπεριφορά. Μου κάνει επίσης ιδιαίτερη εντύπωση ότι έγινε προσπάθεια να κουκουλωθεί το θέµα, γιατί είναι αδύνατον να µην είχαν ενηµερωθεί µετά από πέντε λεπτά όλοι οι υπάλληλοι του πλοίου ότι είχε πέσει άνθρωπος στη θάλασσα και, αντί να επιστρέψουν αµέσως, επέστρεψαν µετά από εισαγγελική παραγγελία, έπειτα από 50 λεπτά», συµπληρώνει ο κύριος Λύτρας.

«ΕΚΑΝΕ ΟΠΟΙΑ ∆ΟΥΛΕΙΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ»


Ο 36χρονος προερχόταν από πολυµελή οικογένεια και ζούσε στον Αγιο Νικόλαο, στις εργατικές κατοικίες, µε τις δύο αδερφές του, ενώ πρόσφατα είχε χάσει τη µητέρα του. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο αδερφός του, έκανε όποια δουλειά µπορούσε, ενώ το τελευταίο διάστηµα εργαζόταν σε ένα οπωροπωλείο.

Η αδερφή του Αντώνη, Ρένα, µιλάει αποκλειστικά στο «Secret» για τον αδερφό της:

«Κλαίω όλη µέρα. Θέλω να ηρεµήσω, δεν αντέχω άλλο. Θέλω να µπουν φυλακή, τον σκοτώσανε, τον πετάξανε στη θάλασσα. Τον βλέπω στο όνειρό µου, ότι είναι στο σαλόνι. ∆εν ήξερε κολύµπι. Ηταν ένα καλό κοπέλι. Γιατί να του το κάνουν αυτό; Είναι δολοφόνοι. Τον πέταξαν στη θάλασσα. Να µπουν φυλακή και να µην ξαναβγούν, γιατί είναι δολοφόνοι. Εριξαν ένα µικρό παιδί µέσα στη θάλασσα».


Μάλιστα, ένας εκ των αδερφών του, όταν ενηµερώθηκε για τον θάνατο του Αντώνη, κατέρρευσε, µε αποτέλεσµα να µεταφερθεί σε νοσοκοµείο, όπου νοσηλεύεται.


Ο καπετάνιος και άλλα τρία µέλη του πληρώµατος αντιµετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού. «Τον αγαπούσε όλος ο κόσµος, όλος ο Αγιος Νικόλαος, και αυτό δεν είναι υπερβολή. Ρωτήστε όποιον θέλετε για τον αδερφό µου», λέει ο Νίκος, µιλώντας για τον 36χρονο που σκοτώθηκε στο λιµάνι του Πειραιά.

«Ο αδερφός µου», συνεχίζει, «ήταν ένα παιδί που βοηθούσε τους πάντες. ∆εν είχε σταθερή δουλειά, δεν είχε µάθει κάποια τέχνη, δεν είχε σπουδάσει, αλλά αγαπούσε τους πάντες και τους βοηθούσε». Σύµφωνα µε τον ίδιο, ο αδερφός του είχε πάει ταξίδι για να δει φίλους του στην Αθήνα.

«Ταξίδευε συχνά στην Αθήνα για να δει τους φίλους του. Αποκλείεται να µην είχε εισιτήριο. Πάντα, πριν ξεκινήσει από την Κρήτη, έκοβε και το εισιτήριο της επιστροφής. Οι λιµενικοί µού είπαν ότι είχε λίγα ψιλά πάνω του. Είχε αγοράσει εισιτήριο, πιστεύω». Ο ίδιος ενηµερώθηκε στις 3 τα ξηµερώµατα για το περιστατικό από έναν λιµενικό στον Αγιο Νικόλαο. «∆εν ξέρουµε κάτι άλλο, περιµένουµε και εµείς ενηµέρωση». Αναφορικά µε το βίντεο που είδε το φως της δηµοσιότητας, ο αδερφός του 36χρονου ανέφερε ότι το είδε. «Αυτό είναι έγκληµα, είναι δολοφονία», δήλωσε χαρακτηριστικά.


*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά το Σάββατο 9/9