Την απόφαση να σταθεί δίπλα στην οικογένεια του Αντώνη Καρυώτη αποφάσισε  το διοικητικό συμβούλιο του ΔΣΑ, παρέχοντας τους δωρεάν νομική εκπροσώπηση στην υπό εξέλιξη δικαστική έρευνα για τη δολοφονία του στο λιμάνι του Πειραιά στις 5 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, το διοικητικού συμβούλιο του ΔΣΑ, αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου, ο οποίος έχει αναλάβει να προσφέρει αμισθί τις υπηρεσίες μελών του, με γνώμονα να δικαιωθεί η μνήμη του Αντώνη Καρυώτη να ανατεθεί σε μέλος του η δωρεάν παροχή νομικών υπηρεσιών προς το σκοπό εκπροσώπησης της οικογένειας του θύματος. 

Διαβάστε επίσης: Σπάει η «ομερτά» για το έγκλημα στο Blue Horizon - Πινγκ πονγκ ευθυνών από τους κατηγορουμένους

Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο του ΔΣΑ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση (17.10.2023) αποφάσισε να καταθέσει  αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της πρόσφατης απόφασης της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, για αντικατάσταση του Προέδρου, των Αντιπροέδρων και μελών του ΕΣΡ και της ΑΔΑΕ.

 Το χρονικό του τραγικού θανάτου του Αντώνη Καρυώτη

Ο Αντώνης Καρυώτης έχασε τη ζωή του λιμάνι, όταν τον έσπρωξαν λίγο πριν μπει στο καράβι. Θέλησε απλά να ταξιδέψει από την Κρήτη, όπου κατάγονταν, στην Αθήνα. Κι όταν επιχείρησε να επιστρέψει από το λιμάνι του Πειραιά, την ώρα που πήγε να μπει στο καράβι ένα χέρι έτσι απλά, χωρίς λόγο, τον έσπρωξε. Έπεσε στο νερό και πνίγηκε.


Ακόμα δεν έχουν καταφέρει να συνειδητοποιήσουν τα αδέλφια του πόσο άδικα ο Αντώνης έφυγε από τη ζωή. Οι γονείς του έκαναν πέντε παιδιά, ενώ από δεύτερο γάμο γονέα του απέκτησε άλλα τέσσερα αδέλφια. Έμενε στις εργατικές κατοικίες του Αγίου Νικολάου και ζούσε κάνοντας θελήματα, περιστασιακές δουλειές και ήταν παρών σε όποιον συμπολίτη του είχε ανάγκη.

 «Δεν δούλευε κάπου συγκεκριμένα, έκανε θελήματα. Ήταν πολύ καλό παιδάκι, βοηθούσε όποιον είχε ανάγκη. Πάντα ήταν εκεί για εμάς», δήλωσε πρώην εργοδότριά του. Ο ίδιος πήγαινε συχνά στην Αθήνα για να βλέπει τους φίλους του και πάντα επέστρεφε για να πάει στη δουλειά του, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Αντώνης Καργιώτης: Το χαμογελαστό παιδί του Αγίου Νικολάου - Ήταν βιοπαλαιστής πολύτεκνης οικογένειας με τσακισμένη υγεία

 Ο Αντώνης για χρόνια έδινε μάχη για να διαχειριστεί την απώλεια του πατέρα του, ενώ υπέστη σοκ όταν έχασε πριν από λίγο καιρό τη μητέρα του. «Έμενε μαζί με τις δύο αδελφές του και συχνά έπαιρναν φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου. Βλέπω που τον σπρώχνουν και σπαράζει η καρδιά μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός, καθώς όλοι στην οικογένεια αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.