Το τελευταίο αντίο είπαν το μεσημέρι της Παρασκευής σήμερα συγγενείς και φίλοι στον αδικοχαμένο Αντώνη Καργιώτη, που δολοφονήθηκε από τον ύπαρχο του «Blue Horizon», όταν κατά την προσπάθειά του να επιβιβαστεί στο πλοίο, λίγο πριν αυτό αναχωρήσει για το Ηράκλειο, εκείνος τον έσπρωξε βίαια τρεις φορές.

Η κηδεία του ΈΓΙΝΕ το πρωί στην κεντρική εκκλησία του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, τον τόπο όπου έζησε επί 36 χρόνια. Οι αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από φίλους του άτυχου 36χρονου συγκλονίζουν. «Ο Αντώνης, ο οποίος δεν είχε βλάψει ούτε μυρμήγκι. Που ανέβαινε κάθε έξι μήνες Αθήνα για να κάνει εξετάσεις προκειμένου να πάρει επίδομα αναπηρίας. Και αυτόν τον άκακο άνθρωπο τον πέταξαν στη θάλασσα λες και είναι σκουπιδάκι», αναφέρεται σε ένα από τα πολλά βίντεο με υλικό του Αντώνη.

Στο μεταξύ, σωρεία παραβάσεων αποκαλύπτει η ένορκη διοικητική εξέταση που διέταξε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σχετικά με τις ενέργειες και τις παραλείψεις στην υπόθεση θανάτου του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη. Με απόφαση του υπουργού, καρατομήθηκαν ο κεντρικός λιμενάρχης Πειραιά και ο διοικητής του Α΄ Λιμενικού Τμήματος, ενώ τέσσερα στελέχη του Λιμενικού παραπέμπονται στο Πειθαρχικό. Ένας μόνο υπάλληλος του Λιμενικού βρισκόταν μπροστά από το «Blue Horizon», αλλά έφυγε προτού ξεκινήσει ο απόπλους του πλοίου, αφού πήγε να επιληφθεί, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ΕΔΕ, ενός περιστατικού ανάμεσα σε αλλοδαπούς λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έδωσε εντολή ώστε να επιστρέψουν άμεσα τα αποσπασμένα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου στα πόστα τους, αφού είχαν μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου να ενισχυθεί η επιτήρηση του λιμανιού του Πειραιά. Οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την προανάκριση που διενεργούν οι Αρχές σοκάρουν. Διότι προκύπτει ότι πολλοί είδαν, αλλά ουδείς έκανε το παραμικρό για να σωθεί ο 36χρονος Αντώνης. Ακόμη και ο καπετάνιος του πλοίου ενημέρωσε  πως είδε έναν άνθρωπο στη θάλασσα, χωρίς να προσδιορίζει πώς έπεσε.

Μιλώντας στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» ο δικηγόρος της οικογένειας Καργιώτη, Απόστολος Λύτρας, αποκάλυψε ότι «σύμφωνα με τις έως τώρα μαρτυρίες, ο καπετάνιος δεν βρισκόταν στο πόστο του. Είναι πληροφορίες οι οποίες ελέγχονται από τις Αρχές, όμως είναι ξεκάθαρο πως ο Αντώνης δολοφονήθηκε». Ο κ. Λύτρας μίλησε και αυτός για «αδιανόητη ενέργεια, χωρίς λογική σε βάρος ενός ανθρώπου που δεν άσκησε πίεση, δεν χειροδίκησε. Δεν είχαν κανένα λόγο να συμπεριφερθούν κατ’ αυτό τον τρόπο. Και τον ρίχνουν στο νερό και βλέπεις και τους δύο εργαζόμενους να γυρνούν την πλάτη διαδοχικά, χωρίς να κάνουν το παραμικρό για να τον σώσουν. Δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας του 36χρονου.

Σημειώνεται ότι κλήθηκαν να δώσουν τις εξηγήσεις τους οι τέσσερις συλληφθέντες στα δικαστήρια του Πειραιά. Όλοι τους βαρύνονται με κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 8/9