Στα δικαστήρια Πειραιά αναμένεται να απολογηθούν σήμερα οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την υπόθεση της δολοφονίας του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη στο λιμάνι του Πειραιά, την Τρίτη το βράδυ.

Σε βάρος των κατηγορουμένων έχουν απαγγελθεί βαρύτατες κακουργηματικές διώξεις και πλέον ήρθε η ώρα των απολογιών τους στις αρμόδιες δικαστικές αρχές του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, ο ύπαρχος του Blue Horizon κατηγορείται για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο καθώς από το βίντεο που έχει δει το «φως» της δημοσιότητας φέρεται να σπρώχνει τον 36χρονο Αντώνη από τον καταπέλτη, κάτι που ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες αρνείται και φέρεται να γλίστρησε και έπεσε μόνος του, χωρίς ο ίδιος να αντιληφθεί τον θανάσιμο κίνδυνο για τον 36χρονο.

Κατηγορίες για την υπόθεση και συγκεκριμένα της συνέργειας σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο αντιμετωπίζουν και ο αξιωματικός καταστρώματος και ο ναύκληρος οι οποίοι φέρονται να υποστηρίζουν ότι δεν έχουν ευθύνη για την υπόθεση.

Το «κατώφλι» των δικαστηρίων Πειραιά προκειμένου να απολογηθεί θα περάσει σήμερα και ο καπετάνιος του πλοίου ο οποίος κατηγορείται για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Ο καπετάνιος αναμένεται, κατά πληροφορίες, να υποστηρίξει ότι δεν είδε κανένα άνθρωπο να πέφτει στη θάλασσα από τις κάμερες και όπως όταν έδωσε εντολή για απόπλου ο Αντώνης δεν είχε πέσει στη θάλασσα.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των κατηγορουμένων θα αποφασιστεί η περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.

Ήδη πάντως από τις εισαγγελικές αρχές διενεργείται επείγουσα έρευνα και για τις ευθύνες του λιμενικού σώματος προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρχε λιμενικός στο σημείο και εάν ναι τι έκανε όταν το πλοίο έφυγε και ο 36χρονος έμεινε αβοήθητος στη θάλασσα.