Συγγενείς και φίλοι λένε αυτή την ώρα το τελευταίο «αντίο» στον 36χρονο Αντώνη Καργιώτη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο λιμάνι του Πειραιά, όταν μέλη του πληρώματος του Blue Horizon τον πέταξαν στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να πνιγεί.




Σημειώνεται ότι η σορός του έφτασε στην Κρήτη σήμερα το πρωί, προκειμένου ο Αντώνης να ταφεί και οι οικείοι του να του πουν το τελευταίο αντίο.

Η ακριβής ώρα που η σορός του έφτασε στο Ηράκλειο με το πλοίο της γραμμής ήταν λίγο μετά τις 07:30. Όπως αναφέρει το creta24.gr, η ατμόσφαιρα στο λιμάνι ήταν «παγωμένη» για τον 36χρονο Αντώνη, που δεν επιβιβάστηκε ποτέ στο Blue Horizon.








Παρόντες στην κηδεία του Αντώνη Καργιώτη είναι ο Γιάννης Πλακιωτάκης, βουλευτής Ν.Δ., και η Σοφία Ζαχαράκη, υπουργός Οικογενειακής Πολιτικής.

Ακόμη, δίνει το «παρών» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., Νίκος Ανδρουλάκης.


«Ο Αντώνης έζησε αθόρυβα, αλλά έφυγε εκκωφαντικά»

Αμέσως μετά την τέλεση της κηδείας ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός, εκφώνησε τον επικήδειό του, κάνοντας λόγο για όλα τα τεράστια προβλήματα της κοινωνίας που ανέδειξε ο θάνατος του 36χρονου.

«Ο Αντώνης έζησε αθόρυβα, αλλά έφυγε εκκωφαντικά. Βάζοντας στο τραπέζι μεμιάς όλα τα ζητήματα που έχει η σημερινή κοινωνία», τόνισε ο κ. Ζερβός και συνέχισε: «Πρώτα απ’ όλα την απουσία ανθρώπων, γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ότι ήταν άνθρωπος αυτός που τον έσπρωξε και τον έσπρωχνε για να πνιγεί, γιατί ήξερε ότι εκεί που θα κατέληγε ούτε ο καλύτερος κολυμβητής δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τα απόνερα της προπέλας αυτού του τεράστιου πλοίου.

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό. Ο καπετάνιος έβλεπε, αλλά έφυγε. Εδώ κάποιες φορές όταν βρίσκεται άνθρωπος στη θάλασσα, σταματούν οι μηχανές και ψάχνουν. Εδώ ούτε σωσίβιο δεν πετάχτηκε. Η ανεπάρκεια, η αδυναμία των λιμενικών Αρχών να ελέγξουν τον χώρο του μεγάλου λιμανιού; Κι αυτό είναι παρόν».


«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το δικό σου χαμόγελο»

Νωρίτερα ο Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος που ιερούργησε στην κηδεία του 36χρονου Αντώνη μίλησε για την προσωπικότητα και το ήθος του εκλιπόντος.

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το δικό του χαμόγελο, την καλοσύνη και την αγάπη που είχε για τον κόσμο και τα παιδιά. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ πόσο προστάτευε τους νέους ανθρώπους προειδοποιώντας τους και λέγοντας στους γονείς του να προσέξουν κάποια πράγματα. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι αυτός ο άνθρωπος βοήθησε όποιον είχε ανάγκη, χωρίς να έχει τόσες δυνατότητες.

Από τη θέση αυτή, ως εκκλησία, θα προσευχόμαστε πάντα για τον αδερφό μας που αναχωρεί σήμερα στην αρχή του νέου εκκλησιαστικού έτους και τον προπέμπουμε στην αιωνιότητα κατά την ημέρα που εορτάζουμε την πρώτη μεγάλη θεομητορική εορτή, την εορτή της γεννήσεως της Παναγίας και αυτή τη χαρά που προσέφερε η μητέρα του Κυρίου μας σε όλους μας, να γεμίσει και τις καρδιές των αδερφών, των συγγενών, των φίλων και όλων για την απώλεια του δικού μας Αντωνίου. Ας είναι αιωνία η μνήμη του».


Κατέρρευσαν συγγενείς και φίλοι στην κηδεία του Αντώνη

Η σορός του 36χρονου έφτασε, περίπου στις 11 το πρωί, σε λευκό φέρετρο στην εκκλησία, όπου τον υποδέχθηκαν συγγενείς, φίλοι και πλήθος κόσμου.

Τα αδέρφια του και οι συγγενείς του πήγαν δίπλα από το φέρετρο για να τον αποχαιρετήσουν, με δύο άτομα να καταρρέουν στην εικόνα του νεκρού Αντώνη.



Πρώτα λιποθύμησε ο κουνιάδος του, στη συνέχεια ακολούθησε η αδερφή του. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τους δύο συγγενείς και τους έδωσε τις πρώτες βοήθειες.


«Για τον Αντώνη η ζωή ήταν χαρά… Για εμάς τι;»

Φίλοι του αδικοχαμένου 36χρονου έφτασαν στον Ιερό Ναό και ανάρτησαν πανό για να διαμαρτυρηθούν για τον τρόπο που έχασε τη ζωή του ο –πάντα χαμογελαστός– Αντώνης.

Τα πανό έγραφαν: «Για τον Αντώνη η ζωή ήταν χαρά, ομόνοια, αγάπη, συνεργασία. Για εμάς τι;» – «Δικαίωμα στη Διαφορετικότητα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πανό παρέμειναν στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας καθ’ όλη τη διάρκεια της κηδείας.

Υπενθυμίζεται ότι οι 4 συλληφθέντες για τη δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη θα απολογηθούν αύριο για τις βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, οι οποίες τιμωρούνται μέχρι και με ισόβια κάθειρξη.

Ειδικότερα, εις βάρος του άνδρα του πληρώματος που έσπρωξε τον 36χρονο ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο. Εις βάρος των δύο άλλων μελών του πληρώματος ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια στην ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο, ενώ ο καπετάνιος του πλοίου κατηγορείται για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, αδίκημα επίσης που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος.

*Φωτογραφίες: ΕΡΤ, neakriti.gr

Έφτασε στην Κρήτη η σορός του Αντώνη

Blue Horizon: Έφτασε στην Κρήτη η σορός του Αντώνη - Σήμερα το τελευταίο αντίο

Δημοσιεύτηκε από TV CRETA - Παγκρήτια Ραδιοτηλεόραση Α.Ε. στις Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2023