Μία κομβικού χαρακτήρα απόφαση, με την οποία αλλάζει άρδην και ουσιαστικά τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδρά πλέον η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας στις περιπτώσεις διοικητικής ανεπάρκειας στα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας, αποτελεί η χθεσινή κίνηση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να παύσει από τα καθήκοντά του τον διοικητή του αντικαρκινικού νοσοκομείου του Πειραιά «Μεταξά».

Μάλιστα, στη σχετική ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας σημειώνει επίσης ότι «συνεχίζεται η κατεπείγουσα έρευνα για την αναζήτηση ευθυνών στη διοικητική και υγειονομική ιεραρχία του νοσοκομείου, σχετικά με τη δυσλειτουργία που προέκυψε στο πρόγραμμα χημειοθεραπειών του νοσηλευτικού ιδρύματος».

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν πρόλαβε να κάνει τον γύρο του διαδικτύου η είδηση για τη σχετική απόφαση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και ένας άλλος Μιχάλης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), ο Μιχάλης Γιαννάκος, έσπευσε να «υποδεχθεί» με εγκώμια αυτήν την αποφασιστική κίνηση του υπουργού Υγείας.

Καθίσταται πλέον πασιφανές ότι απολύτως αποφασισμένοι να αλλάξουν άρδην την ατμόσφαιρα στις σχέσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των υγειονομικών της χώρας μας είναι τόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Έτσι εξηγείται, άλλωστε, το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ έσπευσε χθες να υπενθυμίσει, στη σχετική δήλωσή του στο parapolitika.gr, ότι «όταν καταγγέλλαμε κάτι, σε προηγούμενα χρόνια, μας έκαναν μηνύσεις οι διοικήσεις των νοσοκομείων, με εντολή υπουργού, για δήθεν διασπορά ψευδών ειδήσεων».