Μία τιτάνια επιχείρηση έχουν στήσει άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής προκειμένου να απεγκλωβιστούν νεφροπαθείς από το Νότιο Πήλιο μετά την πτώση της γέφυρας στην Μπούφα λόγω της κακοκαιρίας, προκειμένου να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Βόλου για αιμοκάθαρση. Η γέφυρα κατέρρευσε στον παραλιακό δρόμο προς το Νότιο Πήλιο, και συγκεκριμένα στο ύψος της Μπούφας, με τον  δρόμο να έχει κοπεί στα δυο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, νεφροπαθείς που έχουν ανάγκη από αιμοκάθαρση πηγαίνουν στο σημείο και οι άνδρες της ΕΜΑΚ τούς μεταφέρουν με φορεία και σχοινιά από τη μία πλευρά στην άλλη, προκειμένου να πάνε στο νοσοκομείο του Βόλου, καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος μεταφοράς τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ,  έχουν απεγκλωβιστεί μέχρι τώρα δύο γυναίκες.

Δείτε βίντεο:

Τροχαίο

Νωρίς το πρωί σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα στη γέφυρα που κατέρρευσε στον παραλιακό δρόμο προς το Νότιο Πήλιο, και συγκεκριμένα στο ύψος της Μπούφας.

Οδηγός αυτοκινήτου που δεν είχε ενημερωθεί για την κατάρρευση της γέφυρας, έπεσε ξαφνικά στο κενό, δεδομένου ότι δεν υπήρχε σήμανση στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου και ο ίδιος δεν είχε ενημερωθεί ότι ο δρόμος κόπηκε στα δύο. Το ατύχημα σημειώθηκε στις 7:00 το πρωί και για τη διάσωση του τραυματία οδηγού στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση.


Όπως φαίνεται στις εικόνες που κατέγραψε το Mega, στο σημείο βρέθηκε και μπουλντόζα, η οποία έδειχνε στον άξονα του αυτοκινήτου προκειμένου να μετακινηθεί και να απεγκλωβιστεί στη συνέχεια ο οδηγός, ενώ σε ετοιμότητα βρισκόταν και φορείο προκειμένου να απομακρυνθεί ο οδηγός με ασφάλεια από το σημείο.

Λίγο πριν από τις 08:30 οι άντρες της ΕΜΑΚ κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον οδηγό, ο οποίος έχει τις αισθήσεις του, και αμέσως τον τύλιξαν με ισοθερμικές κουβέρτες.