Η σφοδρή επέλαση της κακοκαιρίας Daniel προκάλεσε πλήθος προβλημάτων στον Βόλο.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, με εκτίμηση ότι μόνο μετά την κακοκαιρία Daniel στη Μαγνησία 5.000 αυτοκίνητα υπέστησαν ή καταστράφηκαν ολοσχερώς, οι ιδιοκτήτες συνεργείων στην περιοχή δίνουν «μάχη» για να εξυπηρετήσουν τους χιλιάδες πολίτες που συρρέουν καθημερινά για να επισκευάσουν -όσο αυτό είναι εφικτό- τα οχήματά τους.

Παράλληλα, η εκτίμηση είναι πως η επόμενη σφοδρή κακοκαιρία, η Elias, προκάλεσε ζημιές σε εκατοντάδες οχήματα ακόμη, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Τα περισσότερα οχήματα δεν είναι ασφαλισμένα για ζημιές από φυσικές καταστροφές, κάτι που εναποθέτει όλο το κόστος επισκευής στους ιδιοκτήτες τους.

Η κάμερα της ΕΡΤ βρέθηκε σε συνεργείο αυτοκινήτων στην περιοχή της Αγριάς Βόλου, λίγα μέτρα μακριά από τον χείμαρρο που «έπνιξε» την περιοχή στις κακοκαιρίες του Σεπτεμβρίου. Το ίδιο το συνεργείο υπέστη σοβαρές ζημιές από τις πλημμύρες. Τα αυτοκίνητα που αναμένουν επισκευή κάνουν «ουρά», ενώ, όπως εξηγεί στην ΕΡΤ ο ιδιοκτήτης του συνεργείου, κ. Παναγιώτης Τσίντζος, κάποιες ζημιές είναι επισκευάσιμες, ενώ άλλες όχι. Επίσης κάποια από τα αυτοκίνητα θα παρουσιάσουν προβλήματα στο μέλλον, όπως είπε ο ίδιος. Κατά την εκτίμησή του, μόνο το 10% είναι ασφαλισμένο για φυσικές καταστροφές.

Στο συγκεκριμένο συνεργείο του Βόλου έχουν περάσει ήδη πάνω από 100 αυτοκίνητα που επλήγησαν από τις πλημμύρες, ενώ όσα παρουσιάζουν ζημιές στον κινητήρα πολλές φορές δεν επισκευάζονται. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ζημιές στα ηλεκτρικά μπορούν να επιδιορθωθούν, υπάρχει όμως πιθανότητα τα οχήματα αυτά να παρουσιάσουν προβλήματα στο μέλλον. Όπως σημειώνει ο κ. Τσίντζος, πιο ευάλωτα είναι τα καινούργια αυτοκίνητα, που έχουν πολλά ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά. Όσο για το κόστος, αναφέρει πως μπορεί να ξεκινά σπό 500 ευρώ και να φτάνει μέχρι 4.000.

Πηγή: ΕΡΤ