Το καλύτερο δώρο, το δώρο της ζωής και της ελπίδας, αποφάσισε να χαρίσει ένας 55χρονος άνδρας από τον Βόλο στη γυναίκα του που σήμερα αναμένεται να υποβληθεί σε λαπαροσκοπική επέμβαση για τη λήψη μοσχεύματος.

Πρόκειται για αληθινή ιστορία αγάπης ενός ζευγαριού, που ύστερα από χρόνια ταλαιπωρίας και αναμονής ατενίζει ξανά με αισιοδοξία το μέλλον.

Ο 55χρονος άνδρας, που ζει και εργάζεται με τη σύζυγό του και την οικογένειά τους στον Βόλο, αποφάσισε να δωρίσει τον έναν του νεφρό, προκειμένου η σύζυγός του να λάβει το πολυπόθητο δώρο. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει πλήρης συμβατότητα μεταξύ του ζευγαριού, ο άνδρας αποφάσισε να δωρίσει τον νεφρό του, ώστε η 54χρονη γυναίκα του να «σκαρφαλώσει» στην κορυφή της λίστας αναμονής που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια.

Ο ίδιος βρίσκεται ήδη από χθες στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» της Αθήνας, όπου σήμερα το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί στο χειρουργείο και να γίνει λήψη του μοσχεύματος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν. Μαγνησίας «Οι Αγ. Ανάργυροι», Βασίλη Γιαννάκο, όπως ο νόμος ορίζει ακόμα και εάν ένας δότης δεν είναι πλήρως συμβατός με τον λήπτη, η διαδικασία μπορεί να προχωρήσει κανονικά σαν δωρεά οργάνων, με το μόσχευμα να παραλαμβάνεται από κάποιον άλλον στη λίστα αναμονής και τον λήπτη να περιμένει για το πρώτο συμβατό μόσχευμα.

«Είναι πραγματικά συγκινητικό ότι ένας άνδρας αποφάσισε να δώσει τον νεφρό του στη γυναίκα του, ακόμη κι αν δεν ήταν απόλυτα συμβατοί. Είναι μία αγαπημένη οικογένεια που έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά, αλλά βρίσκει τον τρόπο να ξεπεράσει τις δυσκολίες», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη μεταμόσχευση στην οποία θα υποβληθεί η 54χρονη γυναίκα. Πριν από χρόνια η ίδια γυναίκα είχε υποβληθεί ξανά σε μεταμόσχευση ύπατος, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια βρισκόταν στη διαδικασία αιμοκάθαρσης.

«Είναι ακόμη πιο ευάλωτη περίπτωση. Διπλά μεταμοσχευμένη και ύστερα από τριετείς, περίπου, διαδικασίες αιμοκάθαρσης. Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά και να βρεθεί γρήγορα συμβατός δότης», επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος.

Υπενθυμίζεται ότι ο μέσος χρόνος αναμονής για μεταμόσχευση υπολογιζόμενος σε έτη αιμοκάθαρσης είναι τα 6-10 χρόνια, με ελάχιστο τα 2,5-3 χρόνια και μέγιστο τα 15 χρόνια.

Πηγή: taxydromos.gr