Ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς κανένα ελαφρυντικό επέβαλε ομόφωνα το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο στον 51χρονο Νορβηγό για τη δολοφονία της Χανιώτισσας συντρόφου του με δεκατέσσερις μαχαιριές, τον Ιανουάριο του 2021, στο σπίτι τους στα Μεσκλά, επαναλαμβάνοντας την πρωτόδικη απόφαση. Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με τις καταθέσεις του εν διαστάσει συζύγου της 54χρονης και του γιου της από προηγούμενο γάμο. Ο πρώην σύζυγός της, με τον οποίο βρισκόταν σε διάσταση, εξήγησε πως η 54χρονη είχε εγκαταλείψει το σπίτι το 2019 για να συζήσει με τον Νορβηγό, ενώ εκείνος έμενε με τα δύο ανήλικα παιδιά τους.

«Μου έλεγε “αυτός όταν πίνει, σκοτώνει άνθρωπο”» ανέφερε σχετικά με όσα του είχε αναφέρει η άτυχη γυναίκα για το Νορβηγό. Όπως τόνισε, εκείνη είχε προσπαθήσει να τον εγκαταλείψει και για ένα μήνα είχε επιστρέψει στο σπίτι της. «Την παρακαλούσα να μην επιστρέψει σε αυτόν. Ήταν πολύ νοικοκυρά, πολύ εργατική. Ήταν οικονομικά ανεξάρτητη» πρόσθεσε.

Η γυναίκα το μοιραίο βράδυ τού είχε τηλεφωνήσει να πάει να την πάρει, αλλά στη συνέχεια ο Νορβηγός τον είχε πείσει ότι δεν κινδυνεύει. Η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση του μεγάλου γιου από τον πρώτο της γάμο: «Όταν μου είπε ότι θα φύγει, τσακωθήκαμε άσχημα και δεν ξαναμιλήσαμε. Δεν με πείραζε η σχέση, αλλά ότι θα έφευγε και θα άφηνε τα παιδιά» ανέφερε, εξηγώντας ότι τα δύο αδέρφια του ήταν τότε ανήλικα. Έκτοτε, όπως είπε, δεν είχε σχέση με τη μητέρα του, με την οποία όμως ήταν πολύ κοντά σε όλη την υπόλοιπη ζωή του.

Στην απολογία του, ο Νορβηγός ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του, ενώ αναφερόμενος στα γεγονότα της μοιραίας βραδιάς, σημείωσε πως δεν μπορεί να ανακαλέσει στη μνήμη του λεπτομέρειες, καθώς είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Δημοσιεύθηκε στην Οn time στις 4/9/2023.