Θύμα επίθεσης κατήγγειλε ότι έπεσε χθες (29/08) ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος, από τον εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη. Μάλιστα, ο κ. Παπαχρήστος έκανε λόγο και για ακραίες απειλές κατά της ζωής του και της σωματικής του ακεραιότητας.

Η επίθεση, που προκάλεσε τον τραυματισμό του δημοσιογράφου, σημειώθηκε στο ΟΑΚΑ κατά το ημίχρονο του ποδοσφαιρικού αγώνα Παναθηναϊκός - Μπράγκα, μπροστά στα μάτια δεκάδων θεατών.

Όπως καταγγέλλεται από τον σύμβουλο έκδοσης της εφημερίδας «Τα Νέα», ο κ. Καραγιώργης, συνοδευόμενος από δύο μπράβους, πλησίασε τον Γιώργο Παπαχρήστο τη στιγμή που συνομιλούσε με συνάδελφό του δημοσιογράφο και τον αιφνιδίασε με γροθιές στο πρόσωπο και το κεφάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση έγινε απροειδοποίητα και χωρίς να μεσολαβήσει διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών. Ο δημοσιογράφος αδυνατούσε να αντιληφθεί τον εμφανή λόγο της επίθεσης. Κατά τις ίδιες πηγές, ο εφοπλιστής συνόδευσε τα χτυπήματα με απειλές ότι «θα σκοτώσει» τον δημοσιογράφο, ότι «είναι τελειωμένος», ενώ έδωσε εντολή στους μπράβους του «να τον σκοτώσουν» επί τόπου. Παράλληλα, φέρεται να προχώρησε σε συκοφαντικές αναφορές, αλλά και αδιανόητες ύβρεις για εκείνον και την οικογένειά του.

Εξαφανίστηκε

Στη συνεχεία και ενώ δίνονταν οι πρώτες βοήθειες στον Γ. Παπαχρήστο, ο κ. Καραγιώργης εξαφανίστηκε από το γήπεδο. Ο δημοσιογράφος, μετά την ολοκλήρωση των προληπτικών ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε στο εφημερεύον «Σισμανόγλειο», όπου μεταφέρθηκε, αργά το βράδυ, μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Πεντέλης και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του εφοπλιστή, ο οποίος αναζητείται από τις αστυνομικές Αρχές στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του Γ. Καραγιώργη είχε εμπλακεί πριν από ενάμιση χρόνο σε υπόθεση που αφορούσε τα κεφάλαια με τα οποία προ 8ετίας φέρεται να είχε επιχειρήσει να στήσει το δίκτυο περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών Hellasnet, «προκειμένου να στηρίξει πολιτικά και επικοινωνιακά τον ΣΥΡΙΖΑ», όπως αναφέρουν κάποιες πηγές.

Καταδίκη από Παύλο Μαρινάκη

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε χθες ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, επειδή ο δράστης είχε ενοχληθεί από τη δημοσιογραφική του δουλειά», τόνισε για την επίθεση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. «Η Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση και θα αποφανθεί. Η ελευθερία του Τύπου αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας μας και τραμπούκικες ενέργειες δεν χωρούν», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Καταδικάζουν ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος στο ημίχρονο του αγώνα Παναθηναϊκός - Μπράγκα, όπως μετέδωσε το in.gr, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «πρωταγωνιστής της επίθεσης, ένας εφοπλιστής με τους δύο μπράβους του».

«Απερίφραστη η καταδίκη μας στην τραμπούκικη επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Οι επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, εναντίον της ίδιας της Δημοκρατίας. Και το πολιτικό σύστημα της χώρας οφείλει σταθερά και πάντα να βρίσκεται απέναντι σε αυτές», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

«Δυστυχώς, για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν ισχύει το ίδιο για όλες τις περιπτώσεις βίας εναντίον δημοσιογράφων», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γλαβίνας, τόνισε ότι «καταδικάζουμε με απόλυτο τρόπο την άγρια επίθεση που δέχθηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα χθες το βράδυ, με συνέπεια τον τραυματισμό και τη μεταφορά του σε νοσοκομείο».

Και συνέχισε: «Η ελευθερία της γνώμης και η ελευθερία του Τύπου αποτελούν πυλώνες της δημοκρατίας μας και οφείλουμε να τις προστατεύουμε με κάθε τρόπο. Τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις μάς βρίσκουν σταθερά απέναντι και υπενθυμίζουν το καθήκον όλων μας να προστατεύουμε με κάθε τρόπο τη δημοκρατία και τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών».