Αφού ζητάει συγνώμη από τους συναδέλφους του  στην Αυγή για την πρωτοβουλία που  αναλαμβάνει ο Γιώργος Παπαχρήστος μέσα από την στήλη του στα ΝΕΑ, ντύνεται «δημοσιογράφος του ΣΥΡΙΖΑ» και με απίστευτο χιούμορ προτείνει τρόπους για να γιορτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα δύο χρόνια του στην εξουσία.

Σε ένα απολαυστικό… συριζαϊκό παραλήρημα ο δημοσιογράφος προσπαθεί όπως δηλώνει και ο ίδιος να «γλύψει» τον Τσίπρα, τον οποίο αποκαλεί «λαοφιλέστατο πρόεδρο Αλέξη» ή «αγαπημένο του λαού πρόεδρο Αλέξη».

Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπαχρήστος που κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για να μοιάσει στους συναδέλφους του στην ΑΥΓΗ και να «σπάσει τον πάγο» μεταξύ τους, όπως εξομολογείται και ο ίδιος, προτείνει οι εορτασμοί να είναι τριήμεροι.

Για την πρώτη ημέρα εισηγείται: Να συνοδευτούν από αργία των δημοσίων υπηρεσιών, σχολείων και τραπεζών. Να υπάρξει γενικός σημαιοστολοσιμός των κεντρικών οδών των πόλεων. Να ξεκινήσουν οι εορτασμοί με κανονιοβολισμούς από τον Λυκαβηττό, να ακολουθήσει δοξολογία στην ανακαινισμένη Μητρόπολη, χοροστατούντος φυσικά του μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, και νε συνεχεία μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα. Της παρελάσεως του στρατού να ακολουθήσει παρέλαση των μαζών, όπως άλλωστε συμβαίνει σε χώρες με εθνολαϊκά καθεστώτα, όπου δίνεται η δυνατότητα και στον λαό να εκδηλώσει την αγάπη του προς την Ηγέτη (το έχω δει να συμβαίνει μια φορά στο Ιράκ, επί αειμνήστου Σαντάμ- απίθανο θέαμα). Να πραγματοποιηθεί δεξίωση στους εξώστες του Μεγάρου Μαξίμου. Και η πρώτη ημέρα να κλείσει με ανοιχτή ομιλία του Προέδρου Αλέξη, του μονίμως επευφημούμενου προέδρου Αλέξη, αν θέλουμε να είστε ακριβείς στις περιγραφές μας».

Η συνέχεια είναι ακόμη πιο απολαυστική.