Την καταγγελία ότι κόλλησαν γαστρεντερίτιδα σε 5αστερο ξενοδοχείο στην Κεφαλλονιά έκαναν στη DailyMail μια οικογένεια Βρετανών τουριστών, περιγράφοντας μία αποκαρδιωτική κατάσταση μαζικής ασθένειας των επισκεπτών στο πολυτελές θέρετρο.

Οι γονείς και οι δύο κόρες τους περιέγραψαν στην εφημερίδα ότι αρρώστησαν σταδιακά και οι 4 με εμετούς και διάρροιες από την δεύτερη μέρα διαμονή τους στο ξενοδοχείο ενώ – τις ημέρες που έμειναν εκεί – είδαν και άλλους ενοίκους να υποφέρουν και να κάνουν εμετό στην τραπεζαρία, στην πισίνα και στη ρεσεψιόν.

Επιπλέον περιέγραψαν απαράδεκτες εικόνας βρωμιάς στην πολυτελή μονάδα– ακόμα και περιττώματα ποντικών και αρουραίων πάνω στις ξαπλώστρες.

Συνολικά 35 βρετανοί τουρίστες που έκλεισαν το ίδιο πακέτο μέσω τουριστικού γραφείου στην Αγγλία, προσέλαβαν δικηγόρους και ζητούν τώρα «εξηγήσεις» από το ξενοδοχείο.

Η απάντηση της επιχείρησης

Ωστόσο, το 5αστερο θέρετρο – απαντώντας στη MailOnline – κατηγόρησε τους τουρίστες ότι αυτοί μετέφεραν τον ιό στην Ελλάδα και αρνήθηκαν να απομονωθούν στα δωμάτιά τους, κολλώντας πιθανότατα και τους υπόλοιπους ενοίκους.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ξενοδοχείου στην βρετανική ταμπλόιντ, τα πρώτα κρούσματα εμφανίστηκαν στις 14 Ιουλίου – «μία ημέρα αφού είχαμε νέες αφίξεις κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο».

Όπως είπε, εκ των υστέρων έμαθαν στο ξενοδοχείο ότι στην Βρετανία υπήρχε από τον Μάρτιο έξαρση νοροϊού (norovirus), που είναι το το συχνότερο αίτιο εμφάνισης ιογενούς γαστρεντερίτιδας.

«Αυτόν τον ιό μας τον έφεραν οι ταξιδιώτες. Καθώς είμαστε ένα μεγάλο θέρετρο με πολλά εστιατόρια,  η ίωση εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα» εξήγησε. Μάλιστα, όπως τόνισε, η επιχείρηση ζήτησε από τους επισκέπτες που ήταν άρρωστοι να μείνουν στα δωμάτιά τους, αλλά «πολλοί δεν άκουγαν και στην πραγματικότητα αποφάσισαν να πάνε στις πισίνες».