Οι Βρετανοί τουρίστες δηλώνουν ότι είναι υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα μας, αδειάζοντας… τον πρωθυπουργό τους, Ρίσι Σούνακ.

Το επικοινωνιακό… show του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, ο οποίος επέλεξε την Τρίτη (27.11.2023) να ακυρώσει τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκαλεί εντύπωση ακόμα και στους Βρετανούς τουρίστες της Αθήνας.

Tην πόρτα της Ντάουνινγκ Στριτ στον Κυριάκο Μητσοτάκη έκλεισε ο Ρίσι Σούνακ και προκάλεσε αντιδράσεις. 

Διαβάστε επίσης: Γλυπτά του Παρθενώνα: Τι είχε συμφωνηθεί για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Σούνακ που δεν έγινε ποτέ

Μετά το διπλωματικό φάουλ, ο Ρίσι Σούνακ δέχθηκε έντονη κριτική από τους πολίτες του, και μάλιστα οι Βρετανοί τουρίστες στην Αθήνα, χαρακτήρισαν την κίνησή του αδύναμη, αγενή και με πολιτική σκοπιμότητα.

Μάλιστα, το 66% των Βρετανών χαρακτηρίζει σε δημοσκόπηση λάθος την απόφαση Σούνακ. Το 49% τάσσεται υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα εκεί που ανήκουν, με το 50% να εκτιμά πως την τελική απόφαση, πρέπει να λάβει το Bρετανικό Mουσείο.

Τι πιστεύουν οι Βρετανοί τουρίστες

Το LIVE NEWS έκανε έρευνα στο κέντρο της Αθήνας και ρώτησε τουρίστες εάν θα έπρεπε να επιστραφούν ή όχι τα Γλυπτά του Παρθενώνα πίσω στην Ελλάδα. Από την έρευνα προέκυψε πως ακόμη και οι Βρετανοί τουρίστες στην χώρα μας είναι υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών.

 «(Τα μάρμαρα) Σαφώς ανήκουν εδώ. Από εδώ προέρχονται. Είναι ντροπιαστικό. Πιστεύω ότι η Βρετανία έχει πάρει πολλές αρχαιότητες διάφορες χώρες από όλο τον κόσμο, αυτό κάνουν οι κατακτητικοί πολιτισμοί. Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε μια ιστορική στιγμή που πρέπει να περιμένει την επιστροφή τους», δήλωσε ένας Βρετανός τουρίστας.

 «Έλειπε ένα κεφάλι από ένα άγαλμα, το οποίο βρίσκεται στη Βρετανία και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πήραν το κεφάλι από ένα όμορφο άγαλμα και το έχουν στην Βρετανία. Είναι ανόητο», ανέφερε μία Βρετανή τουρίστρια.