Στη ΓΑΔΑ έχουν στη διάθεση τους αποκαλυτικό οπτικό υλικό, από το οποίο προκύπτει και η ώρα που δολοφονείται ο Μιχάλης Κατσουρής, στα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το βίντεο – ντοκουμέντο, στις 23:08 ήταν η ώρα θανάτου του 29χρονου.




Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων οι πρώτοι 30 κατηγορούμενοι, προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον των τριών ανακριτών. Οι απολογίες τους βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ θα εισέρχονται ανά ομάδες, απολογούμενοι παρουσία διερμηνέων. Η ποινική δίωξη αφορά σε τέσσερα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα.

Τα μέτρα ασφαλείας στην Ευελπίδων είναι αυστηρά λόγω συγκέντρωσης οπαδών της ΑΕΚ έξω από τα Δικαστήρια. Οι Αρχές επιχειρούν να προλάβουν τυχόν επεισόδια. Νωρίς το μεσημέρι, σημειώθηκε ένταση.

Για τη διαδικασία έχουν επιστρατευθεί από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου, Χριστόφορο Λινό, τρεις διερμηνείς στα Κροατικά και ένας στα Αγγλικά.

Είναι πιθανό κάποιοι εκ των κατηγορουμένων να ζητήσουν νέα προθεσμία για την απολογία τους, καθώς φαίνεται μόλις χθες να προσέλαβαν συνηγόρους υπεράσπισης, οι οποίοι δεν έχουν ενημερωθεί επί της δικογραφίας. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να έχουν απολογηθεί μέχρι και την Κυριακή, οπότε λήγει το πενθήμερο που ορίζει ο νόμος για τις κρατήσεις μέχρι την απολογία.

Τα κακουργήματα που αντιμετωπίζουν είναι:

Ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατηγορία μη προσωποποιημένη καθώς εκκρεμούν τα στοιχεια από εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών.

Τα πλημμελήματα:

-Διατάραξη κοινής ειρήνης
-Επικίνδυνη σωματική βλάβη τετελεσμένη και σε απόπειρα
-Φθορά ξένης ιδιοκτησίας
-Βιαιοπραγία και πριν την εκδήλωση αθλητικής δραστηριότητας (με βάση τον αθλητικο νόμο)
-Παράνομη οπλοφορία
-Οπλοχρησία
-Κατοχή φωτοβολίδων

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι περισσότεροι θα αρνηθούν κάθε συμμετοχή με την δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ. Οι περισσότεροι Κροάτες δηλώνουν ότι ήρθαμε στη χώρα προκειμένου να υποστηρίξουμε την ομάδα μας, παρά την ρητή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο, αλλά δεν ήρθαμε προκειμένου να σκοτώσουμε, ούτε κρατούσαμε μαχαίρια. Ανάλογους ισχυρισμούς αναμένουμε και από τους Έλληνες κατηγορούμενους.

Συνεχίζονται οι εργαστηριακές έρευνες στα φονικά εργαλεία και στο γενετικό υλικό που έχει ληφθεί από τους 105 κρατουμένους χούλιγκαν, ενώ ήδη έχει εντοπιστεί DNA του δράστη ή των δραστών στα νύχια του θύματος.

Ένας Κροάτης, ένας Αλβανός και τρεις Έλληνες είναι οι βασικοί ύποπτοι για το θανατηφόρο τραύμα στο χέρι του 29χρονου Μιχάλη.

Ο Αλβανός και ο Κροάτης κατά τη σύλληψή τους, είχαν πάνω τους αναδιπλούμενους σουγιάδες με αίμα και αμέσως διαχωρίστηκαν από τους υπόλοιπους συλληφθέντες, ως ύποπτοι για τη δολοφονία.

Οι δύο από τους Έλληνες είναι οργανωμένοι οπαδοί ελληνικής ομάδας και έχουν βαρύ ποινικό μητρώο.