Βελτιωμένη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης 19/07, στην περιοχή Πυρί, κοντά στο παλιό αεροδρόμιο της Σπάρτης .

Η πυρκαγιά, λόγω των δυνατών ανέμων, επεκτάθηκε προς το Λευκόχωμα, το Δαφνί και στο Λυκοβουνό, έχοντας ήδη κάνει στάχτη περισσότερα από 4χιλ στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης

Χθες, κάτοικοι του χωριού και πυροσβέστες αποσόβησαν με αυτοθυσία σοβαρές αναζωπυρώσεις και το γεγονός ότι δεν επεκτάθηκε περαιτέρω το μέτωπο της φωτιάς κάνει τους επιτελείς του Πυροσβεστικού Σώματος να είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι.

Ωστόσο, και σήμερα έχουν σημειωθεί αναζωπυρώσεις σε κομμάτια που δεν είχαν καεί τις προηγούμενες μέρες, ενώ και εκεί επικρατούν ακραία καιρικά φαινόμενα με ενίσχυση των ανέμων και πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ιδιαίτερα τις μεσημβρινές ώρες.

Στην περιοχή ρίψεις επιχειρούν και αυτή την ώρα 2 α/φ PZL.

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς και ομάδες εθελοντών από τους κατοίκους του Δαφνίου και των γύρω χωριών, παραμένουν σε επιφυλακή (από την πρώτη μέρα), για να μην υπάρξει νέα ανεξέλεγκτη αναζωπύρωση, ενώ και τα ερπυστριοφόρα του στρατού ανοίγουν συνεχώς νέες αντιπυρικές ζώνες στην περιοχή.

*Πηγή: ΕΡΤ