Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε το μεσημέρι στη φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην περιοχή Πετρωτού του Δήμου Δομοκού, στη Φθιώτιδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φορά του ανέμου άλλαξε και στέλνει τη φωτιά προς το χωριό, ενώ έχουν σχηματιστεί δύο μέτωπα στην περιοχή.

Η φωτιά καίει δασική περιοχή και έχει απειλήσει το χωριό Πετρωτό. Οι πυροσβέστες απέτρεψαν την επέκταση στην κατοικημένη περιοχή, ενώ επίγεια και εναέρια μέσα από το πρωί προσπαθούν να περιορίσουν την καταστροφική της πορεία. 
petroto3

Ο δυνατός άνεμος που πνέει στην περιοχή προκαλεί αναζωπυρώσεις, γεγονός που δυσκολεύει την προσπάθεια των πυροσβεστών.

Μέχρι πριν από το μεσημέρι τα μέτωπα της φωτιάς απειλούσαν το χωριό Πετρωτό, αλλά τα σταμάτησαν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Μετά το μεσημέρι ο αέρας έχει αλλάξει την πορεία της φωτιάς οδηγώντας την προς τη θεσσαλική πλευρά χωρίς να απειλείται ωστόσο κανένα χωριό. Υπό τον φόβο να προσεγγίσουν οι φλόγες την κατοικημένη περιοχή, οι πυροσβεστικές δυνάμεις αναμένεται να ενισχυθούν.

Οι έντονοι άνεμοι που πνέουν έχουν κάνει τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων ιδιαίτερα δύσκολες, ενώ αυτή τη στιγμή κινείται δυτικά και βόρεια δηλαδή προς τα όρια της Φθιώτιδας με τη Λάρισα.


Σύμφωνα με ανακοίνωσή της Πυροσβεστικής στο σημείο επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα ενώ μέχρι αργά το απόγευμα επιχειρούσαν 11 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα 1 για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επίσης, στην περιοχή μεταβαίνουν 54 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα από διαφορες περιοχές τη χωρας και ειδικότερα:

- 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα από την Κεντρική Μακεδονία

- 16 πυροσβέστες με μια (1) ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 5 οχήματα από τη Δυτική Μακεδονία,

- 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα από Ήπειρο και

- 18 πυροσβέστες με μια (1) ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 6 οχήματα από Θεσσαλία.

Σημειώνεται πως έως τώρα δεν έχουν απειληθεί κατοικίες.