Για τα μέτωπα της φωτιάς που είναι ακόμα ενεργά μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία αντιμετωπίζει πολλές εστίες και αναζωπυρώσεις στο Λουτράκι, ενώ η βασικότερη φωτιά είναι αυτή που καίει από χθες, Δευτέρα 17/07, στα Δερβενοχώρια.

Μάλιστα, το μέτωπο της φωτιάς εξαλώνεται συνεχώς και κατευθύνεται αυτή την ώρα σε Πανόραμα, Παλαιοχώρι, Πουρνάρια και Αγία Σωτήρα

Για' αυτό και σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εκκενώνονται προληπτικά οι οικισμοί Πανόραμα, Πουρνάρι, Παλαιοχώρι και Άγιος Σωτήρας.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, από αέρος επιχειρούν στην περιοχή 5 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, 140 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα.

Σημειώνεται ότι η φωτιά στα Δερβενοχώρια καίει παρθένο δάσος σε ένα πολύ δύσβατο σημείο, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν.

Αναφορικά με τη φωτιά στο Λουτράκι, όπως γνωστοποίησε η Πυροσβεστική, έγινε εισήγηση για προληπτική εκκένωση των οικισμών Άγιος Χαράλαμπος και Πανόραμα.

Το μέτωπο βρίσκεται πάνω από την Καλλιθέα Λουτρακίου και κινείται νότια νοτιοανατολικά, πάνω από την εθνική οδό.
.