Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 10χρονος Γερμανός που τραυματίστηκε έπειτα από σύγκρουση με τζετ σκι στην παραλία της Ανάληψης στο Μακρύ Γιαλό της Κρήτης. Ο 10χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ. Η κατάσταση της υγείας του θεωρείται κρίσιμη, καθώς φέρει βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Η αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε, όπως αναφέρει το neakriti.gr, έδειξε ότι έχει κατάγματα στο κρανίο και αιματώματα, τα οποία ελπίζουν όλοι ότι θα απορροφηθούν από τον υγιή, δυνατό, νεανικό του οργανισμό. Ο ανήλικος μαζί με την οικογένειά του βρίσκονταν στην περιοχή Ορμού στον Μακρύ Γιαλό της Ιεράπετρας, όταν μαζί με έναν 32χρονο αποφάσισαν να κάνουν βόλτα με τζετ σκι.
Επιστρέφοντας προς την ακτή, ο 32χρονος φέρεται να αύξησε, αντί να ελαττώσει, ταχύτητα με αποτέλεσμα το τζετ σκι να πέσει σε ξύλινες εγκαταστάσεις. Ο άνδρας που οδηγούσε το τζετ σκι φέρεται να είχε στα πόδια του τον 10χρονο, όταν για άγνωστους μέχρι αυτή τη στιγμή λόγους έχασε τον έλεγχο και παρέκκλινε της πορείας του. Λίγα δευτερόλεπτα μετά εκτινάχθηκε προς την παραλία, πέφτοντας πάνω σε ξύλινη κατασκευή, η οποία χρησιμοποιείται ως αποθηκευτικός χώρος, με αποτέλεσμα ο δεκάχρονος να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και ελαφρά ο οδηγός του τζετ σκι. Ο άνδρας διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής για περίθαλψη των τραυμάτων του, ενώ ο 10χρονος οδηγήθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Ιεράπετρας και στη συνέχεια στο ΠΑΓΝΗ.
Λίγο μετά το ατύχημα, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του επιχειρηματία που είχε ενοικιάσει γι’ αυτή τη σεζόν τα θαλάσσια μέσα αναψυχής. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για σωματική βλάβη από αμέλεια, καθώς και για παραβάσεις του νόμου για την ασφάλεια της συγκοινωνίας. Ο επιχειρηματίας αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Λασιθίου, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για επιβολή διοικητικών προστίμων.
Λίγες ώρες αργότερα οι Αρχές προχώρησαν και στη σύλληψη του 32χρονου χειριστή του τζετ σκι με το οποίο σημειώθηκε το σοβαρό ατύχημα. Ο 10χρονος Γερμανός μαζί με την οικογένειά του βρίσκονταν τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη για ολιγοήμερες διακοπές.