Σήμερα λένε το τελευταίο «αντίο» στην Κρήτη στον 17χρονο Μάριο Χουλάκη από την Ιεράπετρα, που τραυματίστηκε θανάσιμα το Σάββατο κατά τη διάρκεια προπόνησης σε αυτοσχέδια πίστα μοτοκρός. 
Ο χαμός του 17χρονου έχει βυθίσει στο πένθος όλη την περιοχή, με τη θλίψη να είναι απέραντη. 
Η κηδεία του Μάριου θα γίνει στις 2 το μεσημέρι, στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας.
Διαβάστε ακόμα: Τραγωδία στην Ιεράπετρα: Η στιγμή του θανάσιμου τραυματισμού του 17χρονου στην πίστα motocross (Εικόνες)

Πώς έγινε το δυστύχημα

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου, όταν ο άτυχος νεαρός μαζί με φίλους του βρίσκονταν σε ένα χωράφι στην Ιεράπετρα, όπου είχε στηθεί μία αυτοσχέδια πίστα motocross. Ο ανήλικος έκανε προπόνηση και επιχειρούσε διάφορα άλματα, ξεπερνώντας χωμάτινα εμπόδιο. Σε ένα άλμα που έκανε, του έφυγε η μηχανή και έπεσε από μεγάλο ύψος, με αποτέλεσμα να πέσει στο χωράφι με την πλάτη.

Οι μαρτυρίες αναφέρουν πως ο ίδιος φορούσε τον κατάλληλο εξοπλισμό, ωστόσο δεν ήταν αρκετός για να τον προστατεύσει.

Άμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, που έσπευσε στην περιοχή και παρέλαβε τον άτυχο νέο, διασωληνώνοντάς τον. Ο ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιεράπετρας, όπου και εισήχθη στο χειρουργείο φέροντας πολλαπλά τραύματα στον θώρακα. Δυστυχώς, λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.


Οι αρχές ερευνούν πώς δημιουργήθηκε η αυτοσχέδια πίστα

Το δυστύχημα ερευνά με ιδιαίτερη προσοχή η Αστυνομία, προκειμένου να βρεθούν οι υπεύθυνοι για την αυτοσχέδια πίστα που στήθηκε στην Περιστερά Ιεράπετρας. Πρόκειται για μία πίστα που είχε διαμορφωθεί σε ένα χωράφι με αυτοσχέδια χωμάτινα εμπόδια.

Την ίδια ώρα, σοκ προκαλεί το οπτικοακουστικό υλικό που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία και καταγράφει καρέ-καρέ το τραγικό δυστύχημα, όταν ο 17χρονος Μάριος έπεσε από μεγάλο ύψος στην προσπάθειά του να υπερπηδήσει ένα αυτοσχέδιο εμπόδιο.


Η τελευταία προπόνηση 

Ο 17χρονος έμελλε να κάνει την τελευταία του προπόνηση στην αυτοσχέδια πίστα μοτοκρός στη θέση Περιστεράς Ιεράπετρας στην Κρήτη και σε ένα πολύ ριψοκίνδυνο άλμα από χωμάτινο ανάχωμα, έφυγε από τη σέλα της μηχανής του και έσκασε από μεγάλο ύψος με την πλάτη στο χώμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα και να καταλήξει δύο ώρες αργότερα στα χέρια των γιατρών του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Στη μοιραία προπόνηση του αδικοχαμένου μαθητή Μάριου Χουλάκη ήταν παρόντες, σύμφωνα με πληροφορίες, και οι πιο στενοί του φίλοι. Τους είχε καλέσει ο ίδιος στον Περιστερά εκείνο το απόγευμα και τους είχε ζητήσει να βρίσκονται κοντά του, μην του συμβεί τίποτε απρόοπτο, κατανοώντας ότι αυτό το άλμα που είχε στο μυαλό του να κάνει ήταν πάρα πολύ επικίνδυνο.

Οι φίλοι του Μάριου βιντεοσκοπούσαν το άλμα θανάτου του αγαπημένου τους φίλου και ήταν εκείνοι που κάλεσαν αμέσως για βοήθεια το ΕΚΑΒ, όταν ο 17χρονος, στην κορυφή της καμπύλης του μεγάλου άλματός του, έχανε την επαφή με τη μηχανή του, πέφτοντας με την πλάτη στο έδαφος από ύψος που υπολογίζεται πρόχειρα γύρω στα 12-15 μέτρα.

Ο άτυχος Μάριος φορούσε κράνος και είχε όλο τον εξοπλισμό του δικυκλιστή, αλλά η πτώση του από αυτό το ύψος τού προκάλεσε κατάγματα στα πλευρά, εσωτερική αιμορραγία και ανεπανόρθωτες βλάβες στα ζωτικά του όργανα.


«Σε κωματώδη κατάσταση όταν τον παραλάβαμε»

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ, που έφτασαν ταχύτατα στο σημείο όπου έπεσε ο 17χρονος, έχοντας ενημερωθεί από τους φίλους του πως είχε τραυματιστεί σοβαρά το παιδί, ενημέρωσαν αμέσως το Νοσοκομείο Ιεράπετρας, ζητώντας από τον αναπληρωτή διοικητή κ. Γιάννη Πετράκη να είναι άμεσα διαθέσιμοι χειρουργός και αναισθησιολόγος.

«Το περιστατικό μάς ήρθε στα Επείγοντα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κατά τις 5:30 το απόγευμα του Σαββάτου. Μας είχαν ενημερώσει ότι ο νεαρός είχε πέσει από μεγάλο ύψος, όταν κάνοντας άλματα σε αυτοσχέδια πίστα μοτοκρός, εκτοξεύτηκε χάνοντας τον έλεγχο της μηχανής του και έσκασε κάτω με την πλάτη. Ήταν σε κωματώδη κατάσταση όταν τον παραλάβαμε με εικόνα Γλασκώβη 3/15, υποτασικός και σε σοκ, κάθιδρος ταχυπνοϊκός, ταχυκαρδικός και δεν είχε σημεία επαφής. Είχε έναν εκτεταμένο πνευμονοθώρακα με κατάγματα πλευρών δεξιά, διασωληνώθηκε και άρχισαν οι μεταγγίσεις αμέσως, με αδιασταύρωτα αίματα στην αρχή, και οδηγήθηκε στο χειρουργείο. Δε βρέθηκε κάτι από την κοιλιά, αλλά συνέχιζε να είναι ασταθής αιμοδυναμικά και κατέληξε κατά τις 7 το βράδυ. Μόλις μας ενημέρωσε το ΕΚΑΒ για τη σοβαρότητα του περιστατικού, καλέσαμε την αναισθησιολόγο του Γ.Ν. Αγίου Νικολάου, κ. Σούλα Λουλάκη, που μένει 100 μέτρα από το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, και ήρθε αμέσως εθελοντικά να παραλάβει το περιστατικό, μαζί με τον χειρουργό μας, τον κ. Τσαπραλή, που ανταποκρίθηκε κι εκείνος στο κάλεσμά μας ενώ δεν εφημέρευε, καθώς και ο γιατρός κ. Μαργετουσάκης, που υπηρετεί στην ΑΟΜ του Αγίου Νικολάου. Όλοι ήταν εδώ με την άφιξη του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ και έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατήσουν στη ζωή το παιδί», είπε στο neakriti.gr ο εκτελών χρέη αναπληρωτή διοικητή στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, κ. Γιάννης Πετράκης (γενικός ιατρός).

Στο άκουσμα του θανάτου του 17χρονου μαθητή, η κοινωνία της Ιεράπετρας πάγωσε. Στο νοσοκομείο της πόλης συγκεντρώθηκαν πάρα πολλοί συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές, κάνοντας την προσευχή τους για τον μικρό, όσο ήταν στο χειρουργείο και οι γιατροί έδιναν τη μάχη να τον σταθεροποιήσουν για να τον διακομίσουν στο Βενιζέλειο. Τελικά ο μικρός δεν τα κατάφερε και κατέληξε κατά τις 7 το βράδυ.