Στενεύει όπως φαίνεται ο κλοιός γύρω από την ταυτότητα των ανθρώπων που ήθελαν νεκρό τον Γιώργο Καραϊβάζ, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες των Αρχών εστιάζουν πλέον σε μία συγκεκριμένη ομάδα του οργανωμένου εγκλήματος.

Στο στόχαστρο των αστυνομικών μπαίνουν πλέον παλιές δικογραφίες με τις οποίες είχε ασχοληθεί ο δολοφονημένος αστυνομικός ρεπόρτερ, αλλά και συγκεκριμένοι κακοποιοί με βαρύ ποινικό παρελθόν που είχαν κατηγορηθεί για απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκβιασμούς και εκρήξεις.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση θεωρούν βέβαιο πως οι απαντήσεις γύρω από την εν ψυχρώ δολοφονία του 52χρονου δημοσιογράφου βρίσκονται σε κάποιο από τα κείμενα που αναρτούσε στην ιστοσελίδα του bloko.gr και στα οποία αναφερόταν στα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών στο χώρο της νύχτας, στους επίορκους αστυνομικούς και στη δράση του οργανωμένου εγκλήματος. Τώρα στρέφουν τις έρευνές τους και σε φυλακισμένους ποινικούς σε μια προσπάθεια να διαπιστώσουν αν το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του Γιώργου Καραϊβάζυπογράφηκε μέσα στις φυλακές.

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ο υπολογιστής που χρησιμοποιούσε ο δημοσιογράφος στη δουλειά του και εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό ότι ο δημοσιογράφος εντός Μαΐου αναμενόταν να δώσει νέα κατάθεση για μια σοβαρή υπόθεση διαφθοράς, στην οποία είχε εμπλακεί το όνομά του και ο ίδιος είχε δώσει έγγραφες εξηγήσεις το καλοκαίρι του 2020. Η υπόθεση, σύμφωνα με τον Αlpha,αφορούσε στη λεγόμενη «τράπεζα της νύχτας», επικεφαλήςτης οποίας ήτανο επίσης δολοφονημένος Δημήτρης Μάλαμας. Στην υπόθεση εμπλέκονταν εν αποστρατεία και εν ενεργεία αστυνομικοί, ενώ ο δημοσιογράφος επανειλημμένως είχε κάνει δημοσιεύσεις στην ιστοσελίδα του, ζητώντας μάλιστα επίμονα να τον καλέσουν να καταθέσει.

Το όλο θέμα είχε ανακινηθεί μετά από έρευνα της ΕΥΠ που έγινε κατά την περίοδο 2015-2016. Κεντρικό πρόσωπο της έρευνας, εκτός από τον Μάλαμα, ήταν και ο Δημήτρης Καπετανάκης, που δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο του 2020.Σύμφωνα με το πόρισμα της Υπηρεσίας, εν ενεργεία και απόστρατοι αστυνομικοί, δικηγόροι και επιχειρηματίες της νύχτας παρείχαν «κάλυψη» σε οίκους ανοχής, στριπτιζάδικα και παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες, εισπράττοντας ποσά που ανέρχονταν σε 1 εκατ. ευρώ το μήνα. Ο Δημήτρης Μάλαμας θεωρείται το άτομο στο οποίο κατέληγαν οι εισπράξεις.

Στο μεταξύ, οι Αρχές εξετάζουν νέο βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή, το οποίο δείχνει καθαρά τους δολοφόνους του Γιώργου Καραϊβάζ πάνω στο μηχανάκι, με τον εκτελεστή μάλιστα να κρατάει ακόμα στο χέρι του το όπλο. Το συγκεκριμένο πλάνο εξασφαλίστηκε από κάμερα στην οδό Μεγίστης 77, ενάμισι χιλιόμετρο από το σημείο της δολοφονίας και μόλις ένα λεπτό αργότερα. Σε ένα άλλο βίντεο, από την οδό Αγίου Δημητρίου, επίσης κοντά στο σημείο της δολοφονίας, φαίνεται να περνά ένα σκούτερ παρόμοιο με αυτό των δολοφόνων πάνω στο οποίο βρίσκεται μόνο ένα άτομο. Το βίντεο είναι τραβηγμένο μόλις τέσσερα λεπτά μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής 9 Απριλίου, και οδηγεί στους αστυνομικούς στη θεωρία ότι ίσως οι αδίστακτοι δράστες χωρίστηκαν κατά τη διαφυγή τους.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time