Ενδελεχή έρευνα για την αναζήτηση ενδεχόμενης κωλυσιεργίας στην υπόθεση της δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια στην Κω πραγματοποιείται από τις κεντρικές υπηρεσίες της ΕΛΑΣ. Μετά την απόφαση  προφυλάκισης του 32χρονου υπηκόου Μπαγκλαντές, η δικαστική αρχή ενημέρωσε σχετικώς ότι το προανακριτικό έργο όπως και η ιατροδικαστική έκθεση «βρίθουν ασαφειών και παραλείψεων».

Αδράνεια

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, διαπιστώθηκε μεγάλη αδράνεια κατά τις πρώτες 3 ημέρες από την 12η  Ιουνίου, όταν καταγγέλθηκε η εξαφάνιση της άτυχης κοπέλας, με αποτέλεσμα να αλλοιωθούν ή να  χαθούν σημαντικά στοιχεία.

Ανάλογη εικόνα –κατά τις ίδιες πηγές– έχουν και οι επιτελείς του κλιμακίου του τμήματος Ανθρωποκτονιών, οι  οποίοι φαίνεται να αντέδρασαν στην εντολή της ανακρίτριας να αφεθεί ελεύθερος χωρίς όρους ο 32χρονος σύντροφος της 27χρονης, που επέστρεψε με τη μητέρα της στην Πολωνία. 

Η ουσία είναι ότι πέρασαν 6 ημέρες μέχρι να εντοπιστεί η σορός της άτυχης νεαρής, ενώ ο βασικός ύποπτος κρατείται μόνο με την κατηγορία της αρπαγής και πιθανόν σύντομα θα αφεθεί ελεύθερος, αν δεν προκύψουν αδιάσειστες αποδείξεις  συμμετοχής του στον βασανιστικό θάνατο της  Αναστάζια.

Τοξικολογικές - ιστολογικές εξετάσεις

Οι ελπίδες όλων στηρίζονται στις τοξικολογικές - ιστολογικές εξετάσεις, αν και ορισμένοι αξιωματικοί πιστεύουν ότι το τοπίο δεν θα ξεκαθαρίσει εύκολα. Ο προφυλακισμένος έχει αναιρέσει σημεία από την πρώτη του  κατάθεση (για τις ώρες, την ερωτική συνεύρεση κτλ) και παράλληλα εμπλέκει τον ομοεθνή σύντροφό της.

Επιπλέον προκαλείται σύγχυση από τις δημόσιες τοποθετήσεις εμπλεκομένων στο έγκλημα, κάτι το οποίο έχει συμβεί και στις περιπτώσεις θανάτου των 3 παιδιών στην Πάτρα και στη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς από τον σύζυγο της Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο τον Μάιο του 2021 στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, οπότε ο δράστης επί έναν μήνα εξαπατούσε συστηματικά την  Αστυνομία.