Στο επίκεντρο των ερευνών για την άγρια δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω παραμένει ο 32χρονος από το Μπανγκλαντές, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος που συνάντησε την άτυχη κοπέλα και αναμένεται να απολογηθεί την Τετάρτη, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπήρξε και συνεργός στη δολοφονία και τη μεταφορά του πτώματος. Πρόκειται για τον τελευταίο άνθρωπο που συνάντησε την 27χρονη και φέρεται να έχει παραδεχτεί μόνο ότι είχε σεξουαλική επαφή μαζί της.

Η ιατροδικαστική εξέταση δείχνει ότι ο θάνατος της νεαρής κοπέλας προήλθε από ασφυξία, χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί ο ακριβής τρόπος. Ο ιατροδικαστής δεν κατάφερε να διακριβώσει εάν ο θάνατός της προκλήθηκε από πνιγμό με τα χέρια ή εάν έγινε με κάποιο βρόγχο, κι αυτό γιατί το πτώμα ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση. Στη διαλεύκανση του μηχανισμού θανάτου αναμένεται να δώσουν απαντήσεις και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων το προσεχές διάστημα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει ότι η Αστυνομία έδωσε την άδεια τόσο στη μητέρα της 27χρονης όσο και στον σύντροφό της να αναχωρήσουν από το νησί, ζητώντας τους όμως να παραμείνουν στη διάθεσή τους όταν τους ζητηθεί.

Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες ο νεαρός, που έχει ισχυρό άλλοθι για την ώρα της δολοφονίας της κοπέλας, έδωσε αρκετές φορές καταθέσεις στην Αστυνομία. Ενδεικτικό είναι ότι ακόμα και χθες, Δευτέρα, ο Πολωνός σύντροφός της για περίπου δύο ώρες απαντούσε στις ερωτήσεις των Αρχών, που σύμφωνα με πληροφορίες αφορούσαν διευκρινίσεις σχετικά με τη βραδιά της εξαφάνισης αλλά και μηνύματα που είχαν ανταλλάξει, καθώς φαίνεται ότι η σχέση τους είχε διαταραχθεί.

Έντονο ενδιαφέρον στην Πολωνία

Η υπόθεση έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον στην Πολωνία, με την πρεσβεία της χώρας να στέλνει στο νησί μεταφράστρια, για να γνωρίζει εκ πρώτης τι συμβαίνει στην προανακριτική εξέλιξη της διαδικασίας. Ζητούμενο για τις Αρχές είναι η απόδοση των ευθυνών για τη δολοφονία της 27χρονης κοπέλας και η συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων σε βάρος υπόπτων μέσα από την εξέταση του κινητού της 27χρονης και των δειγμάτων DNA από τα αντικείμενα που βρέθηκαν με το πτώμα.