Σε προτεραιότητα έχει τεθεί η εξέταση των πειστηρίων που έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., έτσι ώστε να αποκαλυφθεί ποιος ή ποιοι είναι οι δολοφόνοι της 27χρονης Αναστάζια στην ΚωΟλα τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μαρτυρούν ότι το 27χρονο κορίτσι βρήκε μαρτυρικό θάνατο.

Αποτυπώματα, DNA, καθώς και η ανάλυση από τα κινητά τηλέφωνα χαρακτηρίζονται καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της υπόθεσης, που έχει σοκάρει το πανελλήνιο. Άκρως σημαντικές θεωρούνται και οι απαντήσεις από τις εργαστηριακές εξετάσεις, για τις οποίες θα ενημερώσει τις Αρχές ο ιατροδικαστής.

Η νεκροψία - νεκροτομή στη σορό της Αναστάζια ολοκληρώθηκε χθες, η οποία σύμφωνα με αστυνομικές πήγες δεν έδωσε ξεκάθαρη εικόνα για το τι έχει συμβεί, λόγω της κατάστασης στην οποία βρισκόταν το άψυχο σώμα της. Ο ιατροδικαστής φέρεται να εντόπισε ενδείξεις στραγγαλισμού, κι αυτό γιατί είναι αρκετά αλλοιωμένη η σορός της, ενώ δεν εντοπίζεται μέχρι στιγμής κάποια άλλη αιτία θανάτου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, δεν φαίνεται να ξυλοκοπήθηκε πριν από τον θάνατό της, καθώς δεν έχουν εντοπιστεί κατάγματα ή άλλα ευρήματα.

Θολό παραμένει το σημείο εάν πριν από τη δολοφονία της έπεσε θύμα βιασμού. Κι αυτό γιατί η σορός της πετάχτηκε στον βάλτο, εκεί που, όπως εκτιμάται, βρισκόταν για μέρες, με αποτέλεσμα να μην καταστεί δυνατή η λήψη κολπικών δειγμάτων.

Ωστόσο, άκρως σημαντικά χαρακτηρίζονται τα δείγματα από τα νύχια της Αναστάζια, που θα αποκαλύψουν εάν υπάρχει γενετικό υλικό του 32χρονου από το Μπανγκλαντές, του Πακιστανού συγκατοίκου του ή άλλου προσώπου.

Βασικός ύποπτος

Ο βασικός ύποπτος στην υπόθεση, ο 32χρονος από το Μπανγκλαντές, ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της αρπαγής της 27χρονης και της γενετήσιας πράξης με άτομο ανίκανο προς αντίσταση, αφού ο ίδιος ομολόγησε ότι ήρθε σε ερωτική επαφή με την κοπέλα ενώ ήταν μεθυσμένη, μέχρι στιγμής αρνείται τα πάντα. Όπως έγινε γνωστό,  ο 32χρονος, ο οποίος θα απολογηθεί αύριο, Τετάρτη, αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει σχέση με την εξαφάνιση της 27χρονης που τελικά βρέθηκε δολοφονημένη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συλληφθείς τουλάχιστον μέχρι χθες το απόγευμα που αποχώρησε από την ανακρίτρια, όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί, δεν είχε ενημερωθεί ότι η 27χρονη εντοπίστηκε νεκρή.

Συμπληρωματικές καταθέσεις θα δώσει ο σύντροφός της

Την ίδια ώρα, ο 28χρονος Πολωνός σύντροφός της -ο οποίος δεν είναι ύποπτος για τη δολοφονία, καθώς έχει ισχυρό άλλοθι- καλείται σε συμπληρωματικές καταθέσεις για να δώσει διευκρινίσεις τόσο για τη σχέση του με την άτυχη κοπέλα όσο και για τις επαφές που ενδεχομένως να είχε με τον Μπανγκλαντεσιανό πριν από τη δολοφονία της.

Τα βασανιστικά ερωτήματα

Την ώρα πάντως που οι έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας συνεχίζονται, υπάρχουν ορισμένα βασανιστικά ερωτήματα για την υπόθεση.

Κατ' αρχάς, το πρώτο ερώτημα αφορά στο κινητό της 27χρονης, που είχε βρεθεί από περαστικό πολίτη χωρίς την κάρτα SIM σε εγκαταλελειμμένο σπίτι. Κι αυτό διότι το σημείο είχε ελεγχθεί και τις προηγούμενες ημέρες, πριν να βρεθεί, χωρίς αποτέλεσμα.

Το δεύτερο ερήτημα αφορά στο σημείο που βρέθηκε η σορός της κοπέλας, καθώς ήταν ένα σημείο που είχε ελεγχθεί πολλές φορές από τις ομάδες που συμμετείχαν στις έρευνες. 

Συγκλονίζουν οι συγγενείς της 27χρονης

Τραγικές φιγούρες σε αυτή την υπόθεση, που έχει συγκλονίσει τη χώρα, είναι τα μέλη της οικογένειας της 27χρονης, που δεν μπορούν να πιστέψουν ότι δεν θα ξαναδούν την άτυχη κοπέλα. 

Βέβαιος ότι η Αναστάζια «απήχθη, βιάστηκε και δολοφονήθηκε» δηλώνει ο πατέρας της 27χρονης που βρέθηκε νεκρή στην Κω, λίγες ημέρες μετά την εξαφάνισή της. «Την εξαπάτησαν και περίμεναν να νυχτώσει. Ίσως στις ώρες που πέρασε μαζί τους να της έβαλαν κάτι στο ποτό της», υποστηρίζει.

Από την πλευρά του, ο αδελφός της 27χρονης τονίζει ότι «πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη. Τα άτομα που το έκαναν πρέπει να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει. Θα ήθελα να συναντηθώ 10 λεπτά με αυτόν τον άνδρα και να τον “τελειώσω” εγώ».