Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες των Αρχών προκειμένου να λύσουν το μυστήριο της εξαφάνισης της 27χρονης Αναστάζια-Πατρίτσια, τα ίχνη της οποίας αγνοούνται από την περασμένη Δευτέρα από την Κω. Μάλιστα, οι έρευνες των Αρχών έχουν επικεντρωθεί στον 32χρονο Μπαγκλαντεσιανό που συνελήφθη. Την ίδια ώρα η μητέρα της κάνει λόγο για απαγωγή, χωρίς προς το παρόν να μπορεί να μπει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.


Τόσο ο 32χρονος που συνελήφθη όσο και ο σύντροφός της δεν κατάφεραν να ρίξουν φως στην υπόθεση της εξαφάνισης της 27χρονης.

 Στο μικροσκόπιο των Αρχών ο Μπαγκλαντεσιανός

Ενας 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός συνελήφθη στην Κω, σύμφωνα με πληροφορίες της «Δημοκρατικής», για την εξαφάνιση της 27χρονης Αναστάζια-Πατρίτσια, τα ίχνη της οποίας αγνοούνται από την περασμένη Δευτέρα. Όπως προκύπτει από τη λήψη μαρτυρικών καταθέσεων και τη συλλογή βιντεοληπτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη ο 32χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές, κάτοικος Κω στην περιοχή Μαρμάρι, με την κατηγορία της αρπαγής της 27χρονης.

Εχουν ήδη γίνει έρευνες από την Αστυνομία στο σπίτι του 32χρονου και στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε και εργαζόταν η 27χρονη. Έγινε εξερεύνηση του χώρου, λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού. Ο 32χρονος κατηγορούμενος με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα προσαχθεί ενώπιον της εισαγγελέως Πρωτοδικών Κω όταν περαιωθεί η προανάκριση.

Νωρίτερα πέντε αλλοδαποί (Πακιστανοί και Μπαγκλαντεσιανοί) προσήχθησαν για την υπόθεση. Οι τέσσερις λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Όπως υποστήριξαν στην Αστυνομία, η κοπέλα το βράδυ της Δευτέρας βρέθηκε μαζί τους σε σούπερ μάρκετ του νησιού. Εκεί, όπως είπαν οι ίδιοι, όταν συνειδητοποίησαν ότι η νεαρή κοπέλα ήταν σε κατάσταση μέθης, της πρότειναν να την πάνε στο σπίτι τους μέχρι να αισθανθεί καλύτερα, όπως κι έγινε. Ένας εκ των προσαχθέντων (από το Μπαγκλαντές) παραδέχθηκε ότι στο σπίτι συνευρέθηκε σεξουαλικά με την κοπέλα. Στη συνέχεια, όπως ανέφερε ο ίδιος, την άφησε σε εξωτερικό χώρο και έφυγε. Όπως προέκυψε όμως, έπειτα από έρευνα της Αστυνομίας, στο σημείο που υπέδειξε ο Μπαγκλαντεσιανός δεν βρέθηκε κανένα ίχνος της κοπέλας, ενώ ούτε οι κάμερες που ήταν εκεί έδειξαν κάποια κίνηση.

Για κατάθεση έχει κληθεί και ο 28χρονος σύντροφος της κοπέλας, ο οποίος το βράδυ της 12ης Ιουνίου κατήγγειλε στις Αρχές πως η σύντροφός του έχει εξαφανιστεί.


 Για απαγωγή κάνει λόγο η μητέρα της

Η μητέρα της ανησυχεί, αφού ξαφνικά τα ίχνη της κόρης της, της 27χρονης Αναστάζια-Πατρίτσια Ρουμπίνσκαμ, εξαφανίστηκαν, χωρίς να δώσει σημεία ζωής.

 «Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά πιστεύω ότι η κόρη απήχθη», λέει μιλώντας στο πολωνικό μέσο tuwroclaw η μητέρα της.

Η Αναστάζια έφτασε στην Ελλάδα πριν από έναν μήνα για να εργαστεί για σεζόν στην Κω. Τελευταία φορά εθεάθη εκεί τη Δευτέρα 12 Ιουνίου. Είχε τακτική τηλεφωνική επαφή με συγγενείς της στην Πολωνία, ενώ το απόγευμα της Κυριακής ήταν η τελευταία επικοινωνία που είχε με τη μητέρα της.

Τη Δευτέρα όμως ξαφνικά το τηλέφωνό της ήταν ανενεργό και δεν έχει δώσει κανένα σημάδι ζωής έκτοτε.

 Οι έρευνες

Drones και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά «χτενίζουν» την περιοχή προκειμένου να βρεθεί κάποιο στοιχείο που θα οδηγήσει στον εντοπισμό της νεαρής κοπέλα από την Πολωνία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsit.gr, οι έρευνες για την εξαφάνισή της έχουν ξεκινήσει από την περιοχή όπου φαίνεται το τελευταίο στίγμα από το κινητό τηλέφωνο της 27χρονης, λίγο μετά τις 23:30 της Δευτέρας (12.06.2023) στην οδό Κιαπόκα, στο χωριό Τιγκάκι της Κω, 5,5 χιλιόμετρα μακριά από την τοποθεσία όπου είχε επικοινωνήσει λίγη ώρα πριν με τον σύντροφό της.

Πρόκειται για μία μεγάλη έκταση που περιλαμβάνει δύο χωριά, το Μαρμάρι και το Τιγκάκι, με τις έρευνες να επικεντρώνονται κυρίως στην περιοχή της Αλυκής, που είναι αγροτική περιοχή και έχει πολλά ρέματα και βαθιά πηγάδια, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το έργο των Αρχών.


Μάλιστα με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής και εθελοντικών ομάδων, γίνεται και χρήση drone. Επιπλέον, ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ερχόμενος από Σάμο, ο οποίος είναι εκπαιδευμένος πάνω σε αυτό το αντικείμενο, «χτενίζει» την περιοχή προκειμένου να βρεθεί κάποιο στοιχείο που θα οδηγήσει στον εντοπισμό της νεαρής κοπέλας από την Πολωνία.

Παράλληλα η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο ο Μπαγκλαντεσιανός να γνώριζε από πριν την κοπέλα, η οποία δούλευε σε ξενοδοχείο του νησιού και διατηρούσε σχέση με 28χρονο ομοεθνή της. Ενα στοιχείο που προβληματίζει πολύ τις Αρχές είναι το γεγονός ότι ο Μπαγκλαντεσιανός έβγαλε εισιτήριο για εξωτερικό αμέσως μετά την εξαφάνιση της νεαρής.

Την ίδια ώρα, οι αξιωματικοί εξετάζουν και όσα είπε ο σύντροφος της 27χρονης για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν κενά. Η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, ενώ πηγές σημειώνουν ότι η περιοχή είναι γεμάτη πηγάδια.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κω», έρευνες αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται στην περιοχή της Αλυκής, με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής και εθελοντικών ομάδων, καθώς και με τη χρήση drone. Οι έρευνες προς το παρόν είναι άκαρπες και θα συνεχιστούν μέχρι να εντοπιστεί κάποιο ίχνος της κοπέλας.

 Το χρονικό της εξαφάνισης

Η υπόθεση ήρθε στο φως ύστερα από καταγγελία του 28χρονου συντρόφου της, ο οποίος δήλωσε την εξαφάνιση στην Αστυνομία το μεσημέρι της Τρίτης, περιγράφοντας την τελευταία συνομιλία που είχε μαζί της. Σύμφωνα με την κατάθεση του νεαρού, η Αναστάζια-Πατρίτσια επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του λίγο μετά τις 22:30 το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως του είπε, βρισκόταν σε κατάσταση μέθης στο Μαρμάρι και θα επέστρεφε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου με έναν φίλο της, ο οποίος θα τη συνόδευε με τη μηχανή του. Ωστόσο, λίγη ώρα μετά η νεαρή έστειλε στον 28χρονο την ακριβή τοποθεσία στην οποία βρισκόταν προκειμένου να πάει να την πάρει. Εκείνος πήγε στο σημείο, αλλά δεν βρήκε κανέναν. Παράλληλα, της τηλεφωνούσε για να μάθει τι έχει γίνει, αλλά το κινητό της ήταν απενεργοποιημένο. Ο 28χρονος, ανησυχώντας για την τύχη της κοπέλας του, άρχισε να αναζητεί το στίγμα του κινητού της τηλεφώνου μέσω μιας εφαρμογής που είχε στη συσκευή του.

Λίγο μετά τις 23:30 εντόπισε το κινητό της Αναστάζια-Πατρίτσια στην οδό Κιαπόκα, στο Τιγκάκι, 5,5 χιλιομέτρα μακριά από την τοποθεσία που του είχε στείλει νωρίτερα. Ο 28χρονος καλούσε επανειλημμένα την κοπέλα αλλά το κινητό της παρέμενε κλειστό. Η 27χρονη δεν επέστρεψε στο δωμάτιό τους τη νύχτα ούτε εμφανίστηκε στη δουλειά το επόμενο πρωί, με αποτέλεσμα ο νεαρός από την Πολωνία να δηλώσει την εξαφάνισή της στην Αστυνομία.