Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης (06/06) στο Λιμενικό, αφού σκάφος εξέπεμψε SOS στην περιοχή ανατολικά – νοτιοανατολικά του Άη Στράτη στο Αιγαίο.

Στο σημείο έφτασαν δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, τέσσερα παραπλέοντα σκάφη και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, και ξεκίνησαν έρευνες και επιχείρηση διάσωσης.

Ο επιβάτης που εξέπεμψε το σήμερα κινδύνου δυστυχώς δε βρέθηκε. Εντοπίστηκε μόνο το σκάφος, το οποίο ρυμουλκύθηκε προς τον Άγιο Ευστράτιο.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο αγνοούμενος είναι Αμερικανός υπήκοος και το σκάφος είχε σαλπάρει από μαρίνα της Καλαμαριάς με προορισμό λιμάνι στην Τουρκία.

Την ίδια ώρα, η Τουρκία -σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA- εξέδωσε NAVTEX για τη διενέργεια επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης, δεσμεύοντας μια ολόκληρη περιοχή. Μάλιστα, η τουρκική NAVTEX αναφερόταν στο πλοίο Νηριίδα, ελληνικής σημαίας, που εξέπεμψε σήμα κινδύνου με αποτέλεσμα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής να σπεύσουν και εκείνα στο σημείο.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:


Επιπλέον, μέσω της Γενικής Ναυτικής Διεύθυνσης του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, η τουρκική πλευρά έδωσε στη δημοσιότητα - με αφορμή το περιστατικό - χάρτη με τον οποίο επαναφέρουν το ζήτημα του 25ου μεσημβρινού, διχοτομώντας πρακτικά το Αιγαίο.