Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
limeniko
Ελλάδα

Νέα πρόκληση στο Αιγαίο: Παρενόχληση σκάφους του Λιμενικού από την τουρκική ακτοφυλακή - Προειδοποιητικές βολές από το ελληνικό σκάφος

Το σκάφος του Λιμενικού πραγματοποιούσε περιπολία νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων

Παρενόχληση από τουρκική ακταιωρό δέχτηκε σήμερα, νωρίς το πρωί, ένα σκάφος του Λιμενικού, το οποίο πραγματοποιούσε περιπολία νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, η τουρκική ακταιωρός εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς, με σκοπό τον εμβολισμό του σκάφους, ενώ οι Έλληνες λιμενικοί έριξαν προειδοποιητικές βολές.

Στη συνέχεια, το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής αποχώρησε από το σημείο του επεισοδίου, κατευθυνόμενο ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, στην Κω, τουρκικά δουλεμπορικά επιχείρησαν να εμβολίσουν σκάφη του Λιμενικού που «απάντησαν» με προειδοποιητικές βολές.


Αναλυτικά η ανακοίνωση

Πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών που αλίευαν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Φαρμακονησίου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, δέχθηκε παρενόχληση από τουρκική ακταιωρό, η οποία εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του.

Στη συνέχεια, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛΑΚΤ προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια.