Δύο νεκρά άλογα βρέθηκαν σε γκρεμούς της Πάρνηθας, με τις πρώτες καταγγελίες από φιλοζωικές οργανώσεις να κάνουν λόγο ότι τα ζώα τα εγκατέλειψαν εκεί οι ιδιοκτήτες τους.

Ειδικότερα, τα δύο νεκρά άλογα βρέθηκαν σε απότομη πλαγιά της δυτικής Πάρνηθας, μόλις λίγα χιλιόμετρα βόρεια του Δήμου Φυλής, από εθελοντές που σιτίζουν αδέσποτα ζώα στην περιοχή.

Τα άλογα φαίνονται άσχημα τραυματισμένα, καθώς από την πτώση θα προσπάθησαν πιθανόν να ανέβουν ή να κατέβουν, αλλά τα εγκατέλειψαν οι δυνάμεις τους και πέθαναν βασανιστικά.

Σχετικά με τα νεκρά άλογα στη Δυτική Πάρνηθα που βρέθηκαν από εθελοντές που σιτίζουν ζώα στην περιοχή: Καταθέσαμε...

Δημοσιεύτηκε από Ippothesis - Ιπποθεσις στις Κυριακή, 14 Μαΐου 2023

Όπως αναφέρει σε επιστολή του η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, πρέπει άμεσα να βρεθούν και να πληρώσουν οι υπεύθυνοι:

«Ενημερωθήκαμε από το τοπικό σωματείο μας για την ύπαρξη επώνυμης καταγγελίας και φωτογραφιών για χώρο στη Δυτική Πάρνηθα, στην περιοχή της Χασιάς, όπου συστηματικά πετιούνται άλογα. Οι φωτογραφίες δείχνουν αρκετά ζώα και σκελετούς, συνεπώς γίνεται επί μεγάλο χρονικό διάστημα. Σας κοινοποιούμε την καταγγελία και παρακαλούμε για άμεσες ενέργειές σας ώστε να βρεθούν οι υπεύθυνοι, δεδομένου ότι η περιοχή δεν είναι μεγάλη».

«ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΝΗΘΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΨΥΧΩΝ -λίγα χλμ. βόρεια της Φυλής- και οι φυλές των βαρβάρων της άγριας δύσης της Αττικής. Ακόμα ένα περιστατικό “ξεφορτώματος αχρήστων αλόγων” σε δυσπρόσιτα γκρέμια του βουνού από τα ορκ της περιοχής που τα είχαν στην κατοχή τους.

Το πιθανότερο είναι ότι τα ζώα τα πετάνε ζωντανά (γέρικα, άρρωστα), αφού είναι πιο βολικό να τα μεταφέρουν στο σημείο, είναι βαριά ζώα άλλωστε και σίγουρα δεν είναι βαρέλια να κυλίσουν τόσο χαμηλά στη σάρα του φαραγγιού».

ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΝΗΘΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΨΥΧΩΝ -λίγα χλμ. βόρεια της Φυλής- και οι φυλές των βαρβάρων της άγριας δύσης της Αττικής. Ακόμη...

Δημοσιεύτηκε από Γιώργος Ψυχάρης στις Σάββατο, 13 Μαΐου 2023