Για τα νεκρά άλογα που βρέθηκαν στην Πάρνηθα, έχει ήδη ενημερωθεί ο εισαγγελέας και αναζητούνται οι υπαίτιοι της υπόθεσης που έχει προκαλέσει φρίκη και αγανάκτηση στο πανελλήνιο.

Παράλληλα, σχετικά με τα νεκρά άλογα στην Πάρνηθα βρίσκεται σε εξέλιξη και προανακριτική διαδικασία από το Αστυνομικό Τμήμα Φυλής. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, το απόγευμα της Δευτέρας, 15 Μαΐου, αστυνομικοί του Τμήματος Φυλής μαζί με υπαλλήλους του Δήμου, της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής και του Δασαρχείου Πάρνηθας, πήγαν στην ευρύτερη περιοχή της Πάρνηθας.

Μετά από αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο βουνό, εντοπίστηκαν σε χαράδρα βάθους περίπου 100 μέτρων δύο νεκρά άλογα.

Για το περιστατικό και την εξέλιξη των ερευνών ενημερώθηκε σχετικά ο εισαγγελέας Προστασίας Ζώων.

Σημειώνεται ότι τα νεκρά άλογα βρέθηκαν από εθελοντές που ταΐζουν τα αδέσποτα ζώα στην Πάρνηθα, οι οποίοι εκφράζουν την πεποίθηση ότι κάποιοι πετούν τα άλογα στον γκρεμό, επειδή είναι άρρωστα ή γέρασαν, για να τα ξεφορτωθούν.

Το συμβάν έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τα φιλοζωικά σωματεία, τα οποία κοινοποίησαν την καταγγελία των εθελοντών στην αστυνομία, τον Άρειο Πάγο και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κινητοποιώντας έτσι τις αρχές, που ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.