Σε πραγματικό θρίλερ, με ιδιαίτερα πυκνό παρασκήνιο, εξελίσσεται ο θάνατος του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, του ιδρυτή του τηλεοπτικού σταθμού Τηλεφώς κι επικεφαλής του κόμματος Οικολόγοι Ελλάδας.

Τα τελευταία χρόνια, έπειτα από σύμπραξη με γνωστό δημοσιογράφο κι επιχειρηματία, το Τηλεφώς μετετράπη στο γνωστό Kontra Channel, με τον αδικοχαμένο 81χρονο να διατηρεί μερίδιο μετοχών, όπως και την άδεια λειτουργίας του σταθμού. Έχει πλέον διαμορφωθεί ένα τριπλό μέτωπο, που αφορά τον ίδιο τον εκλιπόντα, τον Σπύρο Λαμπίρη, ο οποίος φέρεται να είναι στενός φίλος του Παπανικόλα, και τους τρεις αδερφούς του δραστήριου ηλικιωμένου.

Οι διευκρινίσεις

Την αποκατάσταση της αλήθειας επιχειρεί ο δικηγόρος του εκλιπόντος και του Σπύρου Λαμπίρη, Στέλιος Σούρλας, ο οποίος, μιλώντας στο newsit.gr, τονίζει ότι οι μετοχές του πρώην καναλάρχη ήταν το μήλον της Έριδος για ένα τρίτο άτομο και όχι για τα αδέρφια του.

«Ουδέποτε απευθύναμε την παραμικρή μομφή εις βάρος των αδερφών του Παπανικόλα και απορώ για ποιο λόγο προβαίνουν σε συνεχείς δηλώσεις διά του πληρεξουσίου τους δικηγόρου, ενώ παράλληλα αποφεύγουν να πουν πού πέθανε ο Παπανικόλας, τι έγραφε η ληξιαρχική πράξη θανάτου μέσω της οποίας δηλώθηκε ο θάνατος κ.λπ».

Τα χρέη και η περιουσία

Όσον αφορά στην αναφορά που έγινε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο των αδερφών του εκλιπόντος περί κατάχρεης περιουσίας, ο κ. Σούρλας απαντά ότι «ο μακαρίτης Κωνσταντίνος Παπανικόλας σαφώς και είχε χρέη, όμως είχε και μεγάλη ακίνητη αλλά και άυλη περιουσία, όπως το 25% του μετοχικού κεφαλαίου του Kontra Channel και την άδεια λειτουργίας του σταθμού στο όνομά του. Κανένας δεν μπορεί να επικαλεστεί ότι αυτή η περιουσία είναι αστειότητα, όπως αναφέρθηκε». Μάλιστα, ανέφερε ως παράδειγμα «το ακίνητο στο Μαρκόπουλο του Ωρωπού, με πενήντα κλίνες, σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία, η αξία του οποίου υπολογίζεται τουλάχιστον σε τέσσερα εκατ. ευρώ».

Το τρίτο πρόσωπο

Σύμφωνα με τον Στέλιο Σούρλα, ένα τρίτο πρόσωπο προσπαθούσε να αποσπάσει τις μετοχές του Παπανικόλα. «Ο Παπανικόλας έκανε μήνυση για απόπειρα κακουργηματικής απάτης στο πρόσωπο αυτό, καθώς και ασφαλιστικά μέτρα να μην τον πλησιάζει σε απόσταση κάτω των εκατό μέτρων».

«Σε αυτό το σημείο», όπως επισημαίνει ο κ. Σούρλας «επενέβη ορθώς ο αδερφός του Παπανικόλα με άλλη αίτηση δικαστικής συμπαράστασης κι έλαβε την απόφαση της προσωρινής διαταγής, η οποία τον όριζε προσωρινό δικαστικό συμπαραστάτη έως τις 30 Μαΐου 2023. Και αυτός που επιχείρησε να αποσπάσει τις μετοχές του Παπανικόλα ξαφνικά αλλάζει γνώμη και το πρωί της ημέρας που πέθανε ο Παπανικόλας, Παρασκευή 5 Μαΐου 2023, του κοινοποιεί αγωγή με την οποία του ζητά 15.000€». Και προσθέτει: «Το μόνο που ζητούμε είναι ο αρμόδιος εισαγγελέας να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση και να αναδειχθεί η αλήθεια, σύμφωνα με τη βούληση του μακαρίτη Παπανικόλα, στον οποίο εφαρμόστηκε -όταν εμφανίστηκε η ασθένειά του- η λαϊκή παροιμία “δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται”».

«Γελοίες και συκοφαντικές»

Μάλιστα, υπογραμμίζει: «Οι αναφορές περί εγκληματικής οργανώσεως και εταιρείας δολοφόνων από τον προσωπικό φίλο και ομοϊδεάτη του Παπανικόλα, τον κ. Σπυρίδωνα Λαμπίρη, ότι δήθεν κρατούσε όμηρό του τον Παπανικόλα, εκτός από αήθεις, γελοίες και συκοφαντικές, αποτελούν και το τελευταίο μέτρο άμυνας και καταδεικνύουν τον πανικό τους. Επιπλέον στερούνται κινήτρου, καθότι ουδέποτε ο κ. Λαμπίρης επεδίωξε την παραμικρή οικονομική απολαβή από τον Παπανικόλα, σε αντίθεση με αυτούς».

*Δημοσιεύτηκε στην On Time στις 15 Μαΐου 2023.