Ένα ακραίο περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (25/04) σε μεγάλο συνεργείο γνωστής αλυσίδας στην Αθήνα, με πρωταγωνιστή έναν έμπορο αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πελάτης που είχε αγοράσει αυτοκίνητο από τον συγκεκριμένο έμπορο πήγε στο συνεργείο προκειμένου να κάνει τον απαραίτητο τεχνικό έλεγχο του οχήματος. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο περιστατικό καταγγέλθηκε από τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ).

Εκεί μόλις οι εξειδικευμένοι μηχανικοί πέρασαν τα στοιχεία του αυτοκινήτου στο σύστημα, διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο όχημα είχε ακριβώς τα ίδια χιλιόμετρα που είχε πριν από 2 χρόνια.

Ύστερα από αυτήν τη διαπίστωση ο τεχνικός του συνεργείου κάλεσε στο τηλέφωνο τον έμπορο προκειμένου να του ζητήσει περαιτέρω έγγραφα ώστε να ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Εκείνος, σύμφωνα με πληροφορίες, έφτασε στο συνεργείο και άρχισε να τσακώνεται με τους μηχανικούς.

Κάποια στιγμή τα αίματα άναψαν και ο συγκεκριμένος έμπορος αυτοκινήτων έβγαλε όπλο το οποίο είχε μαζί του. Η Αστυνομία που είχε κληθεί, έφτασε στο σημείο και συνέλαβε τον εξαγριωμένο άνδρα. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν επίσης ότι ο συγκεκριμένος άνδρας δεν είχε καν άδεια οπλοφορίας για το όπλο που κατείχε.

Ο ΣΕΑΑ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι ο συγκεκριμένος έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων δεν είναι μέλος του Συνδέσμου επίσημων Εμπόρων.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΑΑ

Προχθές υποψήφιος αγοραστής μετέβη σε επίσημη κάθετη μονάδα μιας μάρκας, ζητώντας να ελεγχθεί, ως προς τα «χιλιόμετρα», μεταχειρισμένο αυτοκίνητο εισαγωγής που θα αγόραζε από ανεξάρτητο έμπορο.

Όταν ο υπεύθυνος του επίσημου συνεργείου ζήτησε να διασταυρωθούν τα χιλιόμετρα με άλλα διαθέσιμα έγγραφα, π.χ. αυτά του τελωνισμού, προσήλθε στην κάθετη μονάδα ο ανεξάρτητος έμπορος και αφού πρώτα δημιούργησε τεράστια αναστάτωση, βγαίνοντας εκτός εαυτού, έφτασε μέχρι να απειλήσει με όπλο.

Ακολούθησε σύλληψη, με τη διαδικασία του Αυτόφωρου.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες πρακτικές ανεξάρτητων εμπόρων αυτοκινήτων και καλούμε όλους να συνεργαστούν ώστε να εντοπιστούν λύσεις και να εξωθηθούν εκτός της αγοράς αυτοκινήτου «επιχειρηματίες» με τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές.